Реклама / Ads
7| 3644 |25.07.2021 НОВИНИ

Новият шеф на „Александровска”: Изпадането в лоши текущи резултати започва от 2013 г., когато директор става проф. Ангелов

.
д-р Атанас Атанасов Източник: стопкадър, Нова телевизия
Аз имах възможност да се запозная с доклада от проверката и в него е записано, че в последните 7-8 години, в болницата е създадена тенденция за увеличаване на текущата загуба. Така се стига до края на 2020г., в която непокритата текуща загуба е в размер на 68 млн. лв. Последната година, през която болницата е приключила с положителен баланс е 2012г. Това е последната година от управлението на академик Трайков. През 2013г., когато за изпълнителен директор е определен проф. Ангелов, започва изпадането в лошите текущи резултати.
 

Това заяви пред Нова телевизия новият директор на Александровска болница д-р Атанас Атанасов във връзка с проверката в лечебното заведение.

 

Проф. Костадин Ангелов, който, преди да заеме поста здравен министър през юли 2020 г., бе начело на лечебното заведение. По-късно реши да се впусне в политиката и стана народен представител от партията на Бойко Борисов ГЕРБ.

 

„Ние сме назначили финансов и мениджърски одит и резултатите ще са готови след месец. Всеки ден обаче излиза нов проблем. Например – сключвани са неизгодни договори. През 2017г. един консуматив е договорен за 33ст., а през 2020г. той е договорен на 17 пъти по-висока цена – 5.71лв. Нямам обяснение на това явление”, обясни новият шеф на „Александровска“.

 

„Служители от болницата казват, че в този случай ставало дума за грешка. Но тази грешка е допусната няколко пъти”, добави д-р Атанасов.

 

„Назначавани са били хора на трудови и граждански договори със странни възнаграждения. Има назначение на шофьор с втори трудов договор на 4 часа за куриер, който получава по-високо възнаграждение, за тези 4 часа, от началника на транспорта, който работи на пълно работно време. Натъкнахме се и на хаос в работните процеси. Включително и във ваксинациите с COVID-19. Въвеждането на данните е било забавено и това е довело до проблеми”, каза още новият шеф на „Александровска“.

 

По думите му обаче добрата новина е, че в това лечебно заведение работят много добри специалисти, които са отдадени на пациентите си. „През цялото напрежение и натоварване те не са абдикирали от задълженията си и са спасили десетки животи”, посочи  д-р Атанас Атанасов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3238 |24.07.2021 Локализиран е новият пожар в Сакар планина. Няма опасност за жителите в района . 3| 3797 |13.07.2021 „Слободен печат“: Национализмът в България не е мъртъв, Слави Трифонов е новият Каракачанов . 0| 3009 |08.07.2021 Новият директор на "Александровска": Приоритетът ми е справянето с просрочените задължения на болницата . 9| 3117 |05.07.2021 Новият кмет на Благоевград започва с рутинни проверки в общината и промени в структурата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads