Реклама / Ads
8| 4710 |03.12.2014 НОВИНИ

Шефът на ДАНС станал доктор в Библиотекарския

.
Председателят на Държавна агенция „Национална сигурност“ Владимир Писанчев вече е станал доктор на науките.Той е защитил десертация в Университета по библиотекознание и информационни технологии, по-известне като Библиотекарския, съобщава BPost.bg.
 

От септември силно критикуваният от новото правителство шеф на силовата агенция официално е доктор. Трудът на Писанчев е озаглавен „Време и развитие на политиката в защита на класифицираната информация“, съобщи ректорът на университета проф. Стоян Денчев.

 

Той поясни още, шефът на ДАНС е защитил дисертацията пред жури, в което е имало представители на Академията на МВР и Военна академия.

 

Дипломата на Владимир Писанчев е подписана преди 3 дни от ректора и в законно установения срок ще бъде внесена в Националния център на информация и документация (НЦИД)

 

С научна кариера в Университета по библиотекознание и информационни технологии може да се похвали и бившият шеф на ДАНС и ексминистър на вътрешните работи Цветлин Йовчев. От 2011 г. той успешно навлиза и в научните среди. Йовчев е доцент в Университета по библиотекознание и информационни технологии. Научната му кариера започва през 2010 г. Дотогава има две магистратури. „Цветлин Йовчев защити докторска дисертация, когато не беше толкова известен“, поясни проф. Стоян Денчев.

 

От няколко месеца Атанас Атанасов, който вече е председател на вътрешната комисия в парламента, твърди, че приятелски кръг „между Сараите на Ахмед Доган и Библиотекарския университет“ кадрува в службите. Според Атанасов и МВР, и ДАНС били пълни с протежета на ДПС.

 

Преди няколко дни управляващите партии настояха за оставката на Писанчев, заради шумната акция на ДАНС в Пазарджик. Той, обаче им се опъна и не пожела да изпълни желанието им. 

 

 Фрог нюз установи, че много ченгета, които нямат магистратура, а имат шансове да растат в кариерата са записали въпросното учебно заведение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 75| 11253 |03.12.2014 Фрог разузна: Шефът на военното разузнаване подава оставка!? . 3| 4508 |02.12.2014 Половината пари за изплащане на влоговете в КТБ са ОК; останалите-утре . 3| 6094 |28.11.2014 Алгафари: ДАНС радикализира вместо да респектира исляма в България . 3| 6081 |27.11.2014 Столипиново защитава задържан от ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads