Реклама / Ads
75| 11243 |03.12.2014 НОВИНИ

Фрог разузна: Шефът на военното разузнаване подава оставка!?

.
Веселин Иванов
Шефът на служба «Военна информация» е решил сам да подаде оставка, след думите на военния министър, че е твърдо решен да разкрие досиетата на агентите на ДС във военното раззунаване и изпълни закон на Народното събрание. Веселин Иванов смята, че това ще бъде предателство и към България, и към армията.
 
В момента той е в отпуск и обмисля това свое решение, научи Фрог. Такъв ход замисля и неговият заместник в службата Митко Троански. От друга страна заместниците на военния министър Николай Ненчев и хората от политическия му кабинет обмислят, кои  да сложат на техните места, за да могат тези 33 000 архивни единици да бъдат предадени в комисията по досиетата без проблеми.

Полковник от резерва Веселин Иванов бе назначен на поста шеф на служба «Военна информация» от бившия министър на отбраната и сегашен съветник на премиера Борисов – Аню Ангелов – Ньойски . Тогава възрастният генерал от запаса или резерва даде висока оценка на Иванов и той влезе в историята на армията и държавата като първия цивилен началник на военното разузнаване. Дали сега Ангелов ще защити своя човек и дали ще чуем позицията му от устата на премиера ? Припомняме, че самият Аню Ньойски бе аташе по отбраната на България като генерал-лейтенант във Великобритания и би следвало да е наясно с шпионажа и как е станал аташе.

Днес ще има среща на шапката на министерството на отбраната с Комисията по отбрана. Тя се оглавява от генерал Михо Михов, а вътре има още няколко генерала, адмирал  и полковници. И какво ще решат? Отсега може да кажем, че ще се обединят около повишаване на бюджета на армията, изпълнението на Визия – 2020 и модернизацията на армията. И какво от това? От подобни декларации полза няма. Борисов вече вече каза, новият Дянков в лицето на  Горанов отсече. Иза бюджета, и за модернизацията. С или без чаша вино!...

И макар че въпросът с бюджета е №1,  то не е маловажен и този за разкриване на 33000 досиета на военното разузнаване. Споменатото лоби в парламента на коя страна ще застане – на министъра или на военните разузнавачи? Синдикатите в коя посока ще погледнат? Ще обелят ли поне две думи началникът на отбраната Румен Николов  и генералитетът в защита на военното разузнаване ? Все едно да чакаш от умрял писмо!...

Вижте няколко интересни мнения на хора от фейса за идеята на министъра да разкрие досиета на военното разузнаване:

. За кои агенти става въпрос? На ДС в БНА ли, респективно в РУ-ГЩ или кои? Ако се отнася за чужди граждани, сътрудничили на РУ-ГЩ,  то тогава те ще бъдат ли обявени или не? В този ред на мисли е логично да се поиска от съседните ни страни да разкрият българските граждани сътрудничили с техните служби до 1991 г. По този начин ще им се отдаде длъжното признание за сваляне на комунистическия режим в страната ни. Дори е добре да се помисли да им се предоставят български държавни награди и материални дори, като морални и парични компенсации за риска и стреса, които са преживели в името на демократичните промени у нас!  Те така!

. Аз съм бил служител на РУ на МНО в периода 1984-1986 г. Това, че името ми ще се появи някъде, ми е през к...! Даже и ще се зарадвам! Както и да е...Но представете си следното: "В една студена утрин на януари 2015 г. както винаги г-н Майер,вече пенсионер, се наслаждаваше на сутрешното си кафе. Отвори местния вестник и на първа страница водещото заглавие беше: "Г-н Вили Майер, наш съгражданин - агент на българското разузнаване" Майер и понятие си нямаше за какво става дума.Цял живот беше обикновен инженер в завода за оптика край града.Приятели българи? Да имаше един двама,които идваха на специализация, общуваше с тях, споделяше новостите в оптиката и по специално в развитието на лазерната оптика и толкова! Но агент? Сърцето му не издържа....Последната му мисъл беше: Как ще живеят децата ми с клеймото баща-предател....

. Този министър е напълно сбъркан! Дори не е запомнил, че става дума за агенти чужди граждани! Защото всички други българи, служили в РУ бяха вече разкрити! Какви агенти на ДС, бе, РУ никога не е било в структурата на ДС!! А не иска дори да изслуша шефа на службата Иванов! Такъв човек не става и за началник отделение!!!!

Мминистър Николай Ненчев заяви вчера, че винаги ще е на страната на военните.Във военното разузнаване не служат ли офицери?
Фрог нюз
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 6657 |02.12.2014 Фрог научи: Борисов се видял с главсека на МВР, разбрали се...засега . 43| 10660 |02.12.2014 Тр. Трайков пред Фрог: „Газпром” е знаел от 5 г. за съдбата на „Южен поток” . 31| 10622 |02.12.2014 Хр. Бойчев за Фрог: Ще става и по-абсурдно . 17| 6377 |01.12.2014 Фрог видя: Хр. Мутафчиев пя осанна и разпни го на Слави Бинев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads