Реклама / Ads
0| 2972 |22.06.2022 НОВИНИ

Шефът на ГЩ на Естония: Русия прави симулации на ракетни атаки към Прибалтийските републики

.
Началникът на Генералния щаб на естонското Министерство на отбраната Кусти Салм заяви, че в момента Русия провежда учения, при които симулира ракетни атаки срещу естонска територия. Пред финландската медия Iltalehti той потвърди информацията, която преди това бе разпространена от източници в НАТО. Според тях Москва е извършвала подобни симулации не само за Естония, но и за други държави в балтийския регион през последните дни.
 

В Естония арестуваха руснак за опит да изнесе дронове за руската армия В Естония арестуваха руснак за опит да изнесе дронове за руската армия Мъж с двойно гражданство - руско и естонско, ще бъде съден в Естония за подкрепа на руската агресия и опит да изнесе дронове за нуждите... Прочети повече „Понастоящем се провеждат учения, при които руснаците симулират ракетни атаки към естонска територия“, каза Салм. „В допълнение, руски хеликоптери са извършили няколко гранични нарушения. Хеликоптерът не прелита случайно през границата. През последните дни имаше няколко случая“.

 

На 21 юни Естония привика руския посланик, след като обвини Москва, че неин хеликоптер е нарушил въздушното пространство на страната. Твърди се, че МИ-8 е навлязъл в естонското въздушно пространство за две минути без разрешение в събота вечер. Това е станало в южната част на областта Койдула, недалеч от руския град Псков. Според източници на НАТО, цитирани от Iltalehti, руските хеликоптери тренират атака. „Освен нарушението на границите на въздушното пространство, имаше и няколко полета на хеликоптери много близо до границата“, каза още представителят на военното министерство в Талин. Ведомството приема ситуацията като „много сериозна“.

 

НАТО започва мащабни учения с 15 хил. военни в Прибалтика НАТО започва мащабни учения с 15 хил. военни в Прибалтика На 16 май, понеделник, в Прибалтика започват едни от най-мащабните в историята учения на НАТО за региона.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5059 |22.06.2022 Хитлер в последното си интервю предрича възраждането на нацизма в Русия . 0| 2823 |22.06.2022 МАЕ: Русия може да спре напълно природния газ за Европа . 0| 2823 |22.06.2022 Битката за Донбас: Продължават тежките сражения между Русия и Украйна . 0| 2691 |21.06.2022 Борел: Сухопътният транзит между Калининград и други части на Русия не е забранен

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads