Реклама / Ads
0| 36722 |08.04.2022 НОВИНИ

Шефът на НСО сам се издаде защо слугува на Гешев

.
Ген. Емил Тонев Източник: БГНЕС
Началникът на Националната служба за охрана (НСО) ген. Емил Тонев опроверга днес публикации в някои медии, че срещу него е образувано преди година досъдебно производство. Дори не го направи лично, а чрез съобщение от името на службата. В чиновническо-казармен стил текстът ни уведомява, че шефът е бил очернен от зли сили, които засега остават неизвестни.
 

Припомняме, че преди два дни Лена Бориславова, началник на кабинета на премиера Кирил Петков, поиска оставката на ген. Тонев. Причината е, че НСО със скоростта на светлината предаде на прокуратурата записите от входовете на сградата на Министерски съвет за период след средата на февруари. Мотивът на Бориславова бе, че след като МС стана контактна точка на Европейската прокуратура, в сградата са влизали много хора, които са пожелали да свидетелстват срещу предишните управляващи. Естествено е да възникне съмнение, че подопечните на Иван Гешев искат да узнаят, кои са тези хора.

Ген. Тонев се оправдава, че просто е изпълнил закона.

 

В желанието си да защитят своя началник на всяка цена, от НСО признават нещо много любопитно: "На 25 юни 2021 г. срещу Емил Тонев е подаден сигнал от гражданин. След извършена проверка по образуваната преписка и със свое Постановление от 6.10.21 г. компетентната прокуратура отказва да образува досъдебно производство и прекратява преписката, тъй като не открива данни за извършено престъпление от страна на бригаден генерал Тонев".

 

Ето го ключът от бараката: прокуратурата прекратява преписката и не открива данни, но би могла да открие данни и да повдигне обвинение за упражнено насилие. В този момент генералът е станал зависим от Иван Гешев. Или благодарен, ако предпочитате. Защото ако досъдебното производство бе продължило с повдигане на обвинение, щеше да последва „чао сладка служба, чао голяма заплата и привилегии, чао генералски пагони и влияние“… Грубо казано: Ако слушкаш, ще папкаш.

 

В този капан са попаднали и други хора на важни позиции. Затова Гешев е уверен, че много трудно ще го принудят да напусне поста.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3653 |08.04.2022 Шефът на НСО отрича да е насилвал човек в столичен парк . 0| 4491 |07.04.2022 САЩ обясниха защо не дават на Украйна изтребители F-15 и F-16 . 0| 3674 |07.04.2022 Кремъл недоумява защо САЩ подлагат щерките на Путин на санкции . 0| 3918 |07.04.2022 Защо САЩ удариха дъщерите на Путин Катерина и Мария?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads