Реклама / Ads
3| 4357 |29.03.2023 НОВИНИ

Шефът на ОДМВР-Пазарджик: Назначен без кадрово дело, дисциплинарно наказван и свързан с криминални лица?

.
Без необходимото кадрово дело, което би трябвало да придружава всяко едно лице при назначаването и преназначавето му в Министерството на вътрешните работи е на поста си новия директор на Областната дирекция в Пазарджик Иван Зеленков. Причината - кадровото дело се укрива, защото Зеленков е бил наказван дисциплинарно и не може да заема тази позиция. Има освен това данни, че той е свързан с криминални лица, заяви в предаването ”Честно казано с Люба Кулезич” Георги Георгиев от ГД ”Боец”.
 

Уволнена покрай този казус е бившият вече началник-сектор Анастасия Райкова. Тя заема поста от ноември 2021 г. до края на август 2022 г. Назначена е по времето на Бойко Рашков начело на МВР, а слиза от поста си при смяната на редовната със служебната власт и идването на Иван Демерджиев начело на МВР.

 

“Това е първа подобна смяна в МВР, откакто аз работя там. Не знаех какво точно да правя, свързах се с ръководството на МВР и ми казаха да се свържа с другите колеги, които отговарят за документацията и да изискам документите за назначаване на новия директор. Опитах се да ги изискам, но ми казаха, че не трябва да търся това лично кадрово дело и то няма да дойде", разказа самата тя пред "Честно казано с Люба Кулезич".

 

Спрямо Райкова са отрпавяни и заплахи.

 

"Паркирана полицейска кола имаше точно пред моя кола. Помолих колегите да премести автомобила, той се прибра и започна мимики, да повдигат рамене. Бях с децата си. С доста маневри се опитах да преместя колата. Това е подигравка и тормоз. Единият служител го виждах ежедневно", разказва Райкова.

 

"Да сигнализирам на кого? Няколко дни бях подложена на репресии от служители и колеги. Подавала съм сигнали и жалби до всички ръководни служители. Нямаше на кого да се оплача", посочи още потърпевшата.

 

При получаването на годишната си оценка Райкова е била предупредена, че ще бъде уволнена. В мотивите, по думите й, са записани лъжи.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 2959 |29.03.2023 Шефът на ”Булатом”: Абсолютно реалистично е у нас да има четири нови ядрени блока . 0| 2884 |29.03.2023 Шефът на ”Булгаргаз”: Очаквам по-ниска цена за газа през април . 4| 3007 |20.03.2023 Мехмед Дикме: Получаваме огромни субсидии от ЕС, но властта не ги изразходва по предназначение . 15| 6130 |08.03.2023 Шефът на "Хидрострой" имал пари, защо му било да пребива служител, пита пътищар

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads