Реклама / Ads
0| 4499 |04.07.2016 НОВИНИ

Шефът на Петко Сертов разпродавал активи

.
Мнозина помнят и познават Ангел Божилов, работодателят на временно изчезналият и издирван по половин Европа първи бивш шеф на ДАНС Петко Сертов. Той отдавна вече не работи при управителят на фирмата ОЕТ. Божилов имаше и много спорове с бившия депутат от НДСВ Бойко Ламбовски, после станал един от работещите в търговията с електроенергия от България.
 
Спорът им беше за договори, имоти, собствености, вземания от крайни клиенти. Сложна оплетена схема, която в крайна сметка не стана ясно на публиката дали има разрешение. Имаше и елемент на тероризъм. Ексдепутатътнамери и заложено взривно устройство до колата си. Не стана ясно от кой заложено.
От сигурен източник сега пък се получи информация, ченашумелият покрай многобройните скандали около ПеткоСертов и неговото изчезване, обвинението срещу съдия Румяна Ченалова и ДДС измами енергиен бос Божилов трескаво се опитва да се освободи от всички налични активи на дружествата си в България. Продал е даже сградата си вбаровския комплекс „Магнолия” в Бояна. 
Самото придобиване на сградата е въпрос на проверка. А може би и поради факта, че парцелът, през който се осъществява подход към сградата е запориран от НАП. Проблемът пък с придобиването на парцела й е предмет на проверка от прокуратурата поради сигнал за измама в особено големи размери във връзка с придобиването му от страна на дружеството продавач. Не на последо място е актувановъвеждането в експлоатация на сградата, поради нарушена плътност на застрояването, липса на подход, който е през зона за озеленяване и ред други нередности. Самите дружества на Божилов също се проверявали от НАП и сдлелките за тези имоти могат да бъдат обявени за нищожни.
По отношение на сделките и съмненията за измами по придобиването на голяма част от комплекс „Магнолия”бившият депутат Димитър Ламбовски е сезирал включително премиера Борисов, американския посланик, както иеврокомисаря по правосъдие Вера Юрова. Текат и многобройни проверки в спецпрокуратуратаДАНСНСБОП,СДВР
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 33406 |30.06.2016 Шефът на паравоенните „патриоти” е старшина „Остап Бендер” . 26| 4827 |23.06.2016 Т. Петкова: Вече плащаме дневна лихва на Росатом . 17| 6101 |17.06.2016 Гамизов: Р. Петков да каже защо не харесва българите! . 10| 4709 |17.06.2016 Шефът на НОИ: Над половината пенсинери са на прага на бедността

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads