Реклама / Ads
0| 3273 |21.07.2022 НОВИНИ

Шефът на ЦРУ: Няма данни Путин да е болен

.
Уилям Бърнс Източник: БГНЕС
ЦРУ няма разузнавателни данни Владимир Путин да е болен. Това каза директорът на американската служба за разузнаване Уилям Бърнс. Той заяви, че оценката му не е официална позиция на Агенцията, но Путин изглежда в добро здраве.
 

Бърнс каза, че не смята спекулациите за заболяване на руския президент за верни и дори се пошегува, че изглеждал прекалено добре. „Има много слухове за здравето на президента Путин. А той по-скоро ни изглежда дори прекалено здрав. Това не е официална оценка на разузнаването”, допълни той, цитиран от НТВ.

 

Бърнс е бивш посланик на Съединените щати в Русия. Той познава Владимир Путин от десетилетия. Според него личността на руския лидер е основен фактор за началото на войната срещу Украйна. „Той е убеден, че неговото призвание като лидер на страната му е да превърне отново Русия във велика сила. Вярва, че може да стане, ако възстанови сферата им на влияние в околните региони. А това му се струва невъзможно без контрол върху Украйна. Това предизвика тази ужасна война”, категоричен е Бърнс.

 

Другата причина за войната, според Бърнс, е убедеността на Путин в собствените му теории, колкото и да са странни. „Той вярва в своята реторика. Аз съм го чувал в частни разговори многократно да заявява, че Украйна не е истинска страна. Той вярва, че им се полага - на него и на Русия - да доминират Украйна”, каза директорът на ЦРУ. Той допълни, че Владимир Путин се е променил през годините и склонността му да поема рискове е станала по-силна.

 

„Путин не вярва в силата на доброто. Той вярва в контрола, сплашването, и е твърд реваншист. Да си връща за него е важно. Казвам това, защото според мен всички тези негови качества се втвърдиха през последните 10 години. А от всичко те най-силно се проявяват, когато стане дума за Украйна”, заяви Бърнс. По думите му никой не може да определи точния брой убити и ранени от двете страни, но загубите са значителни.

 

Според американското разузнаване Русия е дала 15 хиляди убити и над 40 хиляди ранени. Подобно е положението и в украинския лагер. Според Бърнс основната слабост на кампанията на Русия остава липсата на хора. Но след пълния провал на първата фаза на инвазията, руснаците са се адаптирали. Сега се бият по-успешно, но след като значително са свили фронта на атаката.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5730 |21.07.2022 Шефът на правната комисия в НС: Гешев ни чете лекции, няма интерес към делата с голям обществен интерес . 0| 3163 |21.07.2022 Икономистът Евгений Кънев: Технократски кабинет няма да реши проблемите на България . 0| 3122 |21.07.2022 Шефът на КЕВР: КС реши, че назначението ми е нарушение, заради смяна на закона . 0| 2806 |21.07.2022 Иван Таков: Общественият транспорт има социална функция, нямаме право да наказваме гражданите с нежелана и по-скъпа услуга

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads