Реклама / Ads
4| 5473 |27.02.2013 НОВИНИ

Шефът на Здравната каса - българоубиец

.
НЗОК щяла да ни види сметката както византийците някога...
Д-р Пламен Цеков бе обявен за втория носител на „титлата” българоубиец. Директорът на Здравната каса предизвика гнева на председателя на Българския лекарски съюз д-р Цветан Райчинов с упорството си да не признае грешната политика на НЗОК.
 
На пресконференция от БЛС заявиха, че регулативните методики на НЗОК са лишили от възможност българите да се лекуват нормално. Някои болници пък са заплашени от фалит и са принудени да отказват лечение на пациенти. Здравеопазването влиза в ужасяващ цикъл с фатални последици, категоричен е Райчинов.

Цеков обаче не отстъпва и твърди, че неговите идеи ще дадат блестящи резултати. Очевидно обаче медицинската общност не го разбира, защото отвсякъде валят заплахи за протести.

Този човек (Цеков), ако някой ден излезе цялата истина, ще е вторият в българската история, който ще заслужи титлата”  българоубиец. Когато си откраднал два милиарда от хората, не може да не ти се търси отговорност и това ще стане съвсем скоро". Това заяви шефът на БЛС по адрес на ръкводителя на Здравната каса.

„В момента, в който бъде разпуснат парламентът, няма сила, която да въздейства на този човек, той ще стане неконтролируем. За мен това е инат и не мога да разбера кой ти дава право да проявяваш инат като си на такъв отговорен пост", продължи Райчинов.

Както обикновено истинските жертви на пореднте недоразумения в здравеопазването ще са пациентите, предупреждават от БЛС. От съюза призовават колегите си да не връщат пациенти и да ги лекуват, каквото и да струва това.

По изчисления на Лекарския съюз тази година за болниците са отпуснати близо 100 милиона лева по-малко. Според лекари този разчет е правен от ексминистър Симеон Дянков, а не от хора, загрижени за здравето на българите.

БЛС настоява за оставката на д-р Пламен Цеков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5116 |21.02.2013 Пирогов скочи на здравната каса . 2| 6091 |15.02.2013 Шефът на "Софийски имоти" подарил парфюма на бизнес партньор . 85| 6362 |12.02.2013 Шефът на ЧЕЗ неоткриваем, комисията на Яне Янев се чуди как да го привика . 2| 5526 |05.02.2013 Шефът на "Берета трейдинг" е обвинен за взрива край Петолъчката

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads