Реклама / Ads
3| 3734 |06.08.2021 НОВИНИ

Шефовете на ”Военна полиция” и ”Военно разузнаване” получиха пагони ”бригаден генерал”

.
На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен Радев удостои военнослужещи с висше офицерско звание.
 

Със свои укази президентът назначи полковник Ивайло Сотиров на длъжността директор на Служба „Военна полиция“ и полковник Венелин Венев на длъжността директор на Служба „Военно разузнаване“. Двамата бяха удостоени с висше офицерско звание „бригаден генерал“.


„Новите звания и назначения са израз на признание за постигнати високи резултати, за вашите професионални умения, знания, командирски и лидерски качества, доказани през дълги години на служба“, заяви президентът Румен Радев по време на церемонията в Гербовата зала. Държавният глава посочи, че Служба „Военно разузнаване“ има богати традиции и носи ключова роля в системата на национална и колективна сигурност. „В динамична и все по-трудна за прогнозиране среда за сигурност цената на достоверната, навременна и всеобхватна разузнавателна информация непрекъснато расте“, допълни Румен Радев.

 

По думите на президента, през годините се е утвърдил опитът на Служба „Военна полиция“ в оперативно-избирателните, охранителните и контролните дейности, в разкриването и разследване на престъпления, в противодействието на тероризма.

Службите „Военно разузнаване“ и „Военна полиция“ са изправени пред редица предизвикателства, свързани с непрекъснато растящите по обем и сложност задачи, липсата на достатъчно ресурси, на личен състав, на условия за подготовката му. Справянето с това изисква визионерство, решителност и всеотдайност на ръководния състав, каза държавният глава.

 

Президентът Румен Радев отбеляза, че благодарение на подготовката и лидерските си качества бригаден генерал Сотиров и бригаден генерал Венев ще отговорят на високите изисквания и очаквания към отговорните позиции, които заемат. „Служете честно и всеотдайно на родината!“, заяви държавният глава.

 

„Ще утвърждаваме авторитета на ръководените от нас служби и ще надграждаме постигнатото“, заяви бригаден генерал Венелин Венев по време на церемонията. От името на удостоените той изказа благодарност за честта и доверието. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 3566 |02.06.2021 Повдигнаха обвинение на шеф в „Национална полиция” . 2| 5244 |01.06.2021 Това заплати ли са? Загадъчни суми до имената на шефовете на ”Автомагистрали” . 14| 3592 |31.05.2021 Евродепутати от ГЕРБ/СДС се жалват от служебния кабинет, използвал методи от ”комунистическата полиция” . 3| 3922 |27.05.2021 Защо отрязаха главите на шефовете на пътната агенция?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads