Реклама / Ads
6| 3642 |07.12.2021 НОВИНИ

Ще подслушат ли хакери разговора между Байдън и Путин

.
Путин/Байдън
Разговорът между президентите на САЩ и Русия Джо Байдън и Владимир Путин днес, ще се проведе в режим на защитена видеовръзка. Защитата се осигурява от специалисти от службите на Вашингтон и Москва. Въпросът е дали някои хакери и служби от трети страни няма да приемат опити да „чуят“ какво си говорят двамата „големи“.
 

Предизвикателството е голямо, а историята показва, че любопитни да пробият защитите винаги се намират. Изтеклите разговори и договорки чрез Уикилийкс преди време са само едно от доказателствата за такава възможност.

 

Засега официалните изявления на двете страни сочат, че основна тема ще е Украйна. Американската страна смята, че Русия се готви за военна интервенция срещу Киев. Москва обаче обвинява САЩ и НАТО, че заплашват Русия, чрез трупане на войски в близост до руските граници, особено в Черно море.

 

Вече стана ясно, че след разговора с Путин американският президент ще проведе разговор и с държавния глава на Украйна Зеленски. Темата ще зависи изцяло от резултата от разговора с Путин.

Прес секретаря на Путин Дмитрий Песков коментира, че видеовръзката ще стартира някъде около 18 часа московско време и ще продължи неопределено време. Разговорът ще е дълъг и ще засегне най-голещите теми, - смята Песков. Кои са тези теми извън Украйна и дипломатическото напрежение между Москва и Вашингтон – не е ясно.

 

Според експерти възможност да пробият защитата на подобни разговори имат ограничен брой служби: китайските, израелските, британските. Напоследък постижения в тази посока се наблюдават и в Индия. Не са за подценяване и възможностите на някои частни компании, които работят в телекомуникационната област и придобиването на секретна информация в различни области на бизнеса и военното производство.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 26| 4672 |30.07.2021 Филип Станев: Не сме предлагали три пъти на Василев да се присъедини към нашия кабинет, а сме водили три разговора . 8| 3548 |09.04.2021 Съветник на Радев: Не сме в политическа криза. Неуместно е да смесват разговора за ВНС с риска от предсрочни избори . 11| 3693 |26.03.2021 ”Шпигел”: Хакери на ГРУ нападнаха германски депутати . 1| 3329 |08.03.2021 Хакери пробиха Европейския банков орган

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads