Реклама / Ads
0| 4816 |06.04.2022 НОВИНИ

И щерките на Путин под ударите на санкциите, укриват богатството му

.
И дъщерите на Владимир Путин попадат под ударите на американските санкции. От Белия дом коментираха, че членовете на семейството на руския президент са известни с това, че укриват богатството му.
 

Освен това Белият дом обяви „пълно блокиращи” санкции срещу най-големите руски публични и частни финансови институции - „Сбербанк” и „Алфа банк”, и заяви, че всички бъдещи американски инвестиции в Русия вече са забранени.


Санкциите са срещу членове на семействата на руския президент Владимир Путин и външния министър Сергей Лавров, предаде Нова телевизия.


„Днес налагаме санкции срещу пълнолетните деца на Путин, съпругата и дъщерята на министър Лавров, както и срещу членовете на Съвета за сигурност на Русия”, заяви високопоставен служител на американската администрация.


В пълното изявление, публикувано на уебсайта на Белия дом, се уточнява, че ограниченията срещу посочените руснаци „ги изключват от финансовата система на САЩ и замразяват всички техни активи в САЩ”.


В изявлението се отбелязва също, че санкционираните членове на семействата на руски политици „са се обогатили за сметка на руснаците” и са оказали необходимата подкрепа за продължаването на войната в Украйна. САЩ налагат санкции и на Михаил Мишустин и Дмитрий Медведев.


„Днес, в координация с Г-7 и ЕС, обявяваме забрана за нови инвестиции в Русия”, каза източникът и обясни, че заповедта ще бъде подписана от президента на САЩ Джо Байдън. „Без инвестиции от нашия частен сектор руският президент Владимир Путин ще загуби експертния опит и уменията, които са свързани с инвестициите, а последиците за сегашното изтичане на мозъци от Русия ще бъдат значителни”, твърди той.


САЩ се опитват да лишат Русия от достъп до долари, за да не може тя да обслужва външния си дълг.


Руският президент има две дъщери от първия си брак с бившата стюардеса Людмила Шкребнева, за която бе женен 30 години до развода им през 2013 г. Дъщерите им се казват Мария и Катерина.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3063 |06.04.2022 Вучич увери Путин, че Сърбия остава приятел на Русия . 0| 5555 |06.04.2022 С надписи ”Z” путинофили от ”Възраждане” протестират пред НС /видео/ . 0| 135062 |06.04.2022 Положението в Русия се влошава, призна Путин в извънредно изявление . 0| 3750 |05.04.2022 Путин: Русия да внимава с доставките на продукти в чужбина

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads