Реклама / Ads
70| 6947 |22.05.2013 НОВИНИ

Сидеров: Искам да участвам в Комисията за борба с корупцията

.
Волен Сидеров Източник: Булфото
Едни избори сега биха замазали всички далавери и не се знае какво ще бъде прикрито. Затова е нужна ревизия, а за да има ревизия, трябва да има правителство и да започнат да действат институциите.
 

Това каза лидерът на „Атака” Волен Сидеров в предаването „Добро утро, България!” на ТВ7. Сидеров изрази категорично желание да участва в Комисията за борба с корупция в настоящия парламент.

По думите му въпросите, които ще бъдат разглеждани днес в Народното събрание, свързани с актуалното състояние на енергетиката у нас, са изключително навременно действие и е добре, че се започва с такава решителна мярка.

С кворума в Народното събрания, както разбирам, ще играе ГЕРБ. Тези игри ГЕРБ ги владее, защото така гласуваха лобистките си закони, каза още Сидеров.  Той разкри, че е давал команди на своите депутати да не се регистрират."За мен е важно принципното поведение. Трябва да има някакво управление, което да свърши важните неща. Ето, БСП замразяват цената на тока. Доста наши идеи започват да взимат. Нямам против, не претендирам за авторско право. Няма как да не ги подкрепям. Нашите идеи не са белетристика, а са национален интерес", коментира Сидеров.

Лидерът на "Атака" заяви, че от обществени поръчки много лесно се правят милиони и това е била практика на ГЕРБ. "Точно такива поръчки са идеалното пране на пари и начин за създаване на черни каси. При ГЕРБ те бяха категорично раздавани на конкретни фирми. Всичко това трябва да се разследва. Нужна е ревизия, а за нея трябва да има правителство. Искам да участвам в комисията за борба с корупцията. В сектора на енергетиката също има много неща за разследване.

Ще питам шефа на БЕХ какви контакти има с едни определени групировки, които са били около вождовете на ГЕРБ. Ще има нужди от екипи, които да разгледат основните сделки. Фирмите на Прокопиев дават рушвети, затова договорите с ТЕЦ "Марица 1" и "Марица 3" не са пипани, а те категорично трябва да се преразгледат. ЧЕЗ е пряк виновник за смъртта на дете. Ето тези неща трябва да се видят. Ако силите на управляващите не стигнат или започнат да се колебаят, няма да е добре", заяви Сидеров.

"Има основания да поискам охрана, като познавам хората, за които говорим. Ще питам служебния премиер Марин Райков за охраната на Цветан Цветанов. Също и за Яне Янев, Румен Петков, Ахмед Доган", отвърна Волен Сидеров.

"Тайните преговори бяха практика на ГЕРБ. 10 души от "Атака" бяха отмъкнати с декларация в предишния парламент. Прокуратурата да се намеси, ако стане ясно, че Искра Фидосова натиска съдии от Конституционния съд за касиране на изборите. И да поискат сваляне на имунитета й", каза още Сидеров.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 60| 6600 |21.05.2013 Сидеров: Няма да подкрепям нито Орешарски, нито Бадемов, нито Лешников . 48| 5349 |17.05.2013 Сидеров: Разкрития могат да донесат раиран костюм на Борисов . 47| 4921 |17.05.2013 В. Сидеров: Правителство или партия като цяло няма да подкрепям . 154| 8062 |16.05.2013 Борисов: Искаме касиране на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads