Реклама / Ads
8| 3007 |17.05.2021 НОВИНИ

Сидеров: Може да има трети, четвърти предсрочни избори

.
Волен Сидеров
”Тези предсрочни избори ще повторят изборите от 4 април и след това ще се наложи да има трети предсрочни избори, не знам дали не и четвърти. Влизаме в една спирала, в която ще стане все по-неустановено кой какво иска и за какво се бори”. Това заяви Волен Сидеров.
 

Сидеров каза още пред БНТ, че от 2005-а "Атака" е с едни принципи, от които не е мърдала нито на йота. "Сега се говори за жестове, кой какъв жест да направел вляво, вдясно, въобще "Танц със саби" на Хачатурян. Аз в жестовете водя до момента" - смята Сидеров.


На 4 април партията му се успя да премине процентната бариера за влизане в парламента.


"Понесохме щетите от това, че през 2016 година, аз, слушайки същите избиратели, които казваха: Какво се карате с Валери и с Каракачанов, защо не се съберете, добре, ще се съберем, събрахме се, направихме добри резултати на президентските избори, взехме над 500 000 гласа тогава. След това това рязко спадна на парламентарните 2017 с може би 200-250 000 гласа по-надолу, въпреки това станахме трета сила, изместихме ДПС от третото място. След което започнаха проблемите не защото са между личности, това е една подла измама, която се разпространява", коментира Сидеров.


Според него проблемът е започнал, когато двамата му коалиционни партньори, двама лидери на НФСБ и ВМРО са влезли във властта и са станали вицепремиери, а единият и министър на отбраната.


"Те забравиха за какво сме във властта, започнаха да правят неща, които аз започнах да критикувам първо вътрешно, защото съм коректен, след това публично, след като видях, че не чуват и няма ухо. Проблемите бяха много. Дали основна тема на българската армия, да започнем от единия, е да се дадат 3 милиарда авансово на най-богатата държава в света срещу чертежи на самолети, които никой не е виждал. На втория беше дали да обиждаш майки на деца с увреждания, дали да отваряш и затваряш дискотеки, а не да спрем концесиите, да върнем българското стопанство, да направим инвестиции, строеж на предприятия и високи технологии, такива, които да произвеждат надбавена стойност. Не, те не искаха да чуят това", припомни Сидеров.


Той уточни, че има една страница с програмни точки, които ги е огласил на пресконференцията в събота. А ВМРО е изпратила 4 страници послание. Според лидера на "Атака" от двата текста стават ясно различията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 4734 |16.05.2021 Волен Сидеров: Аз направих Каракачанов министър на отбраната и вицепремиер . 7| 3157 |15.05.2021 Борис Цветков: С общи усилия може да направим градския транспорт удобен, редовен и предпочитан . 6| 3236 |15.05.2021 Димитър Цанчев: Неоправдано и наивно е да се мисли, че чрез външен натиск може да бъде променена позицията на България спрямо РСМ . 29| 9742 |14.05.2021 Бивш прокурор: Служебният премиер може да прекрати отпуска на шефа на ДАНС

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads