Реклама / Ads
39| 4447 |15.10.2015 НОВИНИ

Сидеров се самопокани във ВСС, за да го изслушат

.
Волен Сидеров
Лидерът на "Атака" Волен Сидеров пристигна в сградата на ВСС преди началото на заседанието на Висшия съдебен съвет и пожела да бъде изслушан от кадровия орган на съдебната власт.
 

Малко преди това пред централния вход на ВСС 20-ина души, поддръжници на Сидеров, се събраха на мълчалив протест с плакати, на които пише „Цацаров свали имунитета” „Цацаров – американска марионетка” и др. Магистратите решиха да го допуснат в залата и да го изслушат. Пред ВСС Сидеров поиска оставката на главния прокурор Сотир Цацаров, предаде НТВ.

 

„Аз не вярвам в безпристрастността на съдебната система, нека този случай да стане начало на тази реформа. Искам главният прокурор да бъде разследван. Журналистите са пристрастни и никой не ме отразява обективно”, каза още той.

 

Според него Цацаров трябва да си подаде оставката като главен прокурор защото е извършил документна измама, свързана с имотното състояние на съпругата си. Сидеров каза, че „е жертва на двойни стандарти” и обясни, че срещу него се води политическа атака.

 

Припомняме, че след среднощния екшън миналия петък, главният прокурор настоя парламентът да свали защитата от лидера на „Атака” и неговия съпартиец Десислав Чуколов. Народното събрание обаче е ваканция до изборите за местна власт. Според прокуратурата доказателствата сочат, че двамата са извършили хулигански действия. Освен това те оказали съпротива на полицаи, а действията им се отличавали с изключителен цинизъм и дързост. Установено било и че Волен Сидеров и Десислав Чуколов поотделно са причинили леки телесни повреди на двама полицаи.

 

Това е версията на прокуратурата. Версията на депутатите обаче е доста различна.  

 

„Нищо хулиганско не съм извършил”, твърди Сидеров. Той се закани че ще поиска имунитета на главния прокурор и че ще съди главния секретар на МВР. От „Атака” дори съобщиха, че вече събират подписи за отстраняване на Сотир Цацаров от поста му.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4451 |14.10.2015 Минчо Спасов: Срам ме е от просташкото поведение на Сидеров . 20| 5261 |14.10.2015 Сидеров подкара и Бъчварова, съди я за клевета . 21| 5111 |13.10.2015 Сидеров съди Цацаров за клевета . 32| 6897 |13.10.2015 Бъчварова: Лекари настояват Сидеров да се извини за скандала

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads