Реклама / Ads
14| 5061 |13.12.2012 НОВИНИ

Сигнал за бомба опразни Съдебните палати в София и Варна

.
Сигнал за бомба в Софийски градски съд бе подаден в 8.15 часа на телефон 112 тази сутрин. Това съобщиха от пресцентъра на МВР. Мъжки глас е заявил, че ако до един час полицията не изведе хората от сградата, взривното устройство може да избухне.
 

 

В една от залите на съда бе насрочена да се гледа промяна на мярката за неотклонение на Алексей Петров в по-лека. На съдебното заседание на 5 декември адвокатът на Алексей Петров – Васил Василев посочи, че Алексей Петров е в ареста повече от 6 месеца, а предстоят поне още 4 месеца заседания по делото докато бъдат разпитани всички свидетели. Прокурорът по делото Светлозар Костов заяви, че не са налице нови обстоятелства, за да бъде променена мярката на Алексей Петров и такава промяна е недопустима. 
След направен оглед от полицията, Съдебната палата вече е отворена.

 

Също тази сутрин след 8,00 часа тази сутрин, на няколко телефонни номера, в т.ч. и на тел.112 е получен сигнал за поставено взривно устройство в съдебните палати на пл. "Независимост" и на пл. "Тракия" във Варна. За час беше преустановена работата в Съдебната палата на пл-д "Независимост" и след проверката на техническите служби, в 9,30 часа бяха възстановени сутрешните заседания въ всички отделения на Варненския окръжен и Апелативен съд. Възстановена е и работата с граждани.

 

Междувременно председателян на ВКС Лазар Груев предложи на заседанието на Висшия съдебен съвет министърът на правосъдието Диана Ковачева да обсъди с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов мерки срещу бомбените сигнали в съдебната система. Охраната на съдебната власт е възложена към Министерството на правосъдието. „Предлагам на министъра на правосъдието Диана Ковачева да се срещне с министъра на вътрешните работи Цветан Цветанов, за да се огледат системите за сигурност и да се обсъдят евентуални мерки. Това напрежение пречи за нормалното функциониране на съдилищата и разглеждането на делата, от което са потърпевши както и магистратите, така и българските граждани”, смята Лазар Груев. 
 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 6926 |10.12.2012 И трети сигнал срещу Гугушева . 5| 5600 |28.11.2012 Коалиция за България внесе 2 сигнала в комисията "Янев" . 3| 5152 |26.11.2012 Още трима мними бомбаджии бяха заловени . 2| 7418 |19.11.2012 Фалшиви сигнали за бомби затвориха девет училища в София

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads