Реклама / Ads
9| 47237 |29.11.2021 ЪNDERGROUND

Симеон Иванов: Младен Маринов бе представен на Борисов по линия на СИК. Тепърва ще се осветяват други

.
Откъде тръгна Младен Маринов? Той тръгна от БМБ - Борба с масовите безредици. После част от това поделение ловко го настани за охрана на определени босове от престъпния свят. И стигнахме до положение, в което този човек бе представен на господин Борисов по линия на СИК и той го имплантира в СДВР. Няма как да е по друг начин. Тепърва има да се осветяват много хора, които бяха върнати от господин Борисов на власт в МВР.
 

Това заяви в предаването “Алтернативата” Симеон Иванов, бивш служител на ГДБОП.

 

“Това са 7000 пенсионирани, които върнаха в различни служби, защото уж нямало хора. Те получават и заплата, и пенсия и са му десните ръце. Трябва да се започне от там - съкращаването на тези щатове. Това до голяма степен ще реши проблема”, допълни още Иванов.

 

“Главната ревизия в МВР е в икономическия аспект - как са правени поръчките, кой ги е правил и в интерес на кого. Не е тайна, че обществените поръчки са сложни - има полицаи, които си купуват обувки, униформите им са на баснословни цени и се доставят, никой не знае как се избират фирмите, които доставят автомобили. Автомобилният парк на МВР преди 2 г. бе попълнен с един модел “Шкода”, който изчезна въобще от производство, но ние го взехме. 40% от тези автомобили вече са умрели, но това са парите на МВР и данъкоплатеца. Дали някой там не е взел нещо? А с резервните части как стои въпросът?”, попита още Иванов.

 

“В ДАНС няма какво да се направи. Трябва цялата структура да се върне в МВР, за да има контрол. Господин Борисов я използваше както си иска. Сподели я с една личност. ДАНС бе изкуствено събрана, за да затвори информацията за готвените икономически схеми, които правиха Сергей Станишев и Тройната коалиция във връзка с постъпващите от ЕС пари. Така я направиха и това и стана - ДАНС е изкуствена служба, която не заработи никак добре”, посочи още Иванов.

 

По думите му Националната служба за охрана пък дълги години е била използвана като “политическа информационна система” от определени кръгове и следене на политически противници. 

 

“НСО ще придобие истинския си статут, когато бъде орязана бройката на охраняваните лица. Има хора, които не заслужават държавна охрана - какво ще им се случи, ако се качат в метрото, а не в “Мерцедеса”?”, попита още бившият служител на ГДБОП.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 21785 |12.11.2021 МВР показа сензационни кадри от среща между Младен Маринов, Стъки и шефа на ”Делта гард” . 18| 15547 |11.11.2021 Жената на Пепи Еврото не се яви на разпит в ГДБОП. Ще видим дали и дъщерята на Младен Маринов ще се скатае . 19| 12887 |09.11.2021 Има ли връзка Младен Маринов със собствениците на „Делта гард“? МВР проверява . 1| 6332 |04.12.2018 Апаши обраха къщата на Валери Симеонов в село Бутан

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads