Реклама / Ads
0| 4565 |21.04.2016 НОВИНИ

Симеонов: ДПС е икономически октопод

.
Валери Симеонов
ДПС представлява един икономически октопод, базиран върху етнически и религиозни заблуди, всички са свидетели на разпадането й. Това каза по време на дебатите в промените в Изборния кодекс председателят на ПГ на ПФ Валери Симеонов, предаде Фокус.
 
Симеонов каза, че причините, по които е въведено това предложение са, че българската демокрация е в тежка криза. „След 25 години никой не може да си помисли, че народът е представен нормално, демократично и справедливо във всички нива на изборите и съответните институции, които подлежат на избори. В съзнанието на обществото понятието за избори се отъждествява с натиск, страх, пари, репресии и рискове. Всичко това след 25 години не е добра характеристика на това, което е ставало в България”, заяви Валери Симеонов.

По думите му, ПФ предлага задължителното гласуване не като панацея, а като първа крачка, която да намали влиянието на тези негативни ретроградни процеси и съответно да намали рязко влиянието на малки добре мотивирани или етнически групи. „На този процес трябва да се сложи край”, подчерта съпредседателят на ПФ. Той заяви, че изборните резултати на ДПС с всеки следващ избор спадат и на последните избори те са загубили около 200 000 гласа.

„След 25 години турските избиратели разбраха, че тази партия е вредна за тях самите. Тази партия представлява един икономически октопод базиран върху етнически и религиозни заблуди, всички сте свидетели на разпадането на тази партия”, коментира още Валери Симеонов. Симеонов припомни, че в 17% от държавите в света е въведено задължително гласуване-Франция, Белгия, Чили и други държави. По думите му, Конституцията дава право на избор като право на уседналост, правото за пенсия изисква правото за плащане на пенсионни вноски. В момента говорим за внедряването на едно морално задължение. Има санкции ще ги видите в чл. 242 а, активната регистрация, които се извършват по елегантен начин.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 6060 |16.04.2016 В. Симеонов: Гражданските патрули и арести трябва да са в закон . 0| 4926 |13.04.2016 В. Симеонов: Цацаров да разследва Сидеров за 5-те офшорки на Сейшелите . 0| 4088 |12.04.2016 Валери Симеонов: Доброволните отряди са мутренски бригади . 0| 4420 |31.03.2016 „Октоподите” осъдиха държавата за 114 000 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads