Реклама / Ads
23| 11193 |18.08.2019 НОВИНИ

Валери Симеонов: Късаме с ГЕРБ, ако жертват националните интереси, за да пълнят гушите на лобита

.
Валери Симеонов Източник: БГНЕС
На честванията по повод 116-ата годишнина от избухването на Илинденско-преображенското въстание Симеонов намекна, че е много вероятно да се разделят с ГЕРБ, ако големият коалиционен партньор не промени принципите си на правене на политика.
 

Валери Симеонов започна разговора с думите, че снощи, на фестивала в Жеравна, се е срещнал с доскорошния втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов, но не пожела да конкретизира какво точно са говорили.


„Ще имаме Коалиционен съвет с Красимир Каракачанов и смятам, че предстоят доста сериозни промени в отношенията ни с ГЕРБ, тъй като държавата не върни в правилна посока. Намираме се в икономическо-политическа криза. Ще извадим на масата тежките въпроси пред г-н Борисов още през септември, защото в последните месеци България получава много сериозни икономически удари. На първо място - състояние на българската енергетика. Още не е решен проблемът с високите цени на тока, вследствие на борсовите спекулации. За съжаление продължава и финансирането на ТЕЦ-Варна на Ахмед Доган с държавни пари и отстраняването на шефа на НЕК въобще не е решение“, коментира Симеонов за флагман.бг.


След това той продължи с тема „Животновъдство“. По думите му на фермерите бил нанесен смъртоносен удар с мерките за африканска чума. Валери Симеонов разкри, че още в началото на избухването на епидемията лично е разговарял с вътрешния министър Младен Маринов и го е призовавал да изолират напълно първите огнища в Русенско, но нищо не било направено, вследствие на което заразата плъзна в цялата страна. „Доживяхме до момента на пълно унищожаване на българското свиневъдство! Честито! Загубихме 2 млрд.лева“, допълни Симеонов.


Третият удар за българската икономика бил в сектор „Туризъм“, който бил тотално съсипан, смята Симеонов. „Плажовете на България са оглозгани от мутрите кочан варена царевица. Изгонихме си и българските туристи и ще става все по-зле“, предупреди лидерът на НФСБ.


Валери Симеонов повдигна и темата за програмата „Плод и мляко“ – социален инструмент за здравословно хранене в училищата, финансиран от ЕС. По думите му от септември в училищата нямало да се получава нито мляко, нито кашкавал, защото „фирми на ГЕРБ бяха натъпкани да поемат всички поръчки на училищата“. „Мога да говоря и с имена! Измениха се наредби само и само на хранилката да се наредят известни фигури от хранителния бранш“, коментира по тази тема Валери Симеонов.


Лидерът на НФСБ смята, че кабинетът е изпаднал в тежка политическа криза, защото ДПС през последните месеци са възвърнали позиции, които загубили точно по времето на Цветан Цветанов.

 

„Интересно какъв ще е резултатът на местните избори от смесените райони, където Цветан Цветанов беше пробил със създаването на силни организации на ГЕРБ. Тежко и горо на тези хора!“, коментира Симеонов.

 

На въпрос: Означава ли това, че Цветан Цветанов ще помага на НФСБ, или ще прави собствена партия, Симеонов отсече: „Попитайте го него, не мога да говоря от негово име“.

 

При всички положения Валери Симеонов намекна, че предстоят сериозни промени в отношенията на малкия коалиционен партньор с ГЕРБ. На няколко пъти тази вечер се създаде усещането, че той говори и от името на ВМРО, което показва, че действията му са внимателно прецизирани.

 

Симеонов бе категоричен, че не можели да гледат как икономиката на България се сривала в последните шест месеца и не смятали да поемат отговорност за грешките на големия коалиционен партньор.

 

„Очаквайте възраждане на патриотичните сили в България, след като се освободихме от един тежък камък. Сега ще има нова коалиция и това ще се случи още в близките дни“, каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 5785 |17.08.2019 Първан Симеонов: Нашата общност губи енергия и жизнени сили . 6| 7055 |09.08.2019 Моника Валериева след кражбата: Изплаших се, видях си бикините до секс играчки . 13| 6596 |31.07.2019 В. Симеонов: Българите показаха червен картон на туризма ни и отидоха в тъпата Гърция . 29| 19766 |28.07.2019 Стефан Данаилов: Голям подлец е този Валери Симеонов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads