Реклама / Ads
9| 5187 |02.03.2020 НОВИНИ

Синът на Васил Божков е привикан на разпит, повдигат му обвинение?

.
Антон Божков е бил привикан на разпит. Той се е явил тази сутрин в сградата на Националното следствие на бул. ”Г. М. Димитров”. По информация на Националната телевизия на сина на Васил Божков е повдигнато обвинение по разследването за хазартната афера. Все още няма официална информация от прокуратурата.
 

Към момента на Васил Божков са повдигнати 11 обвинения за ръководител на престъпна група, за принуда, за изнудване, за опит на подкуп на длъжностно лице, за подбудителство на престъпление по служба и други деяния. Освен това е разследван и за организирането и ръководенето на престъпна група, свързана с убийства, изнасилвания и принуди. Хазартният бос се укрива в Обединените арабски емирства, като България вече подготвя документите за неговата есктрадиция. Преди седмица съдът определи мярка задържане под стража за 72 часа на Божков и съратника му - Георги Попов, ако двамата бъдат върнати на българска територия.


В началото на месеца стана ясно, че приходната агенция наложи запори върху дялове на две компании свързани с Божков. Справка по партиди на компании на Васил Божков в Търговския регистър показва, че на 6 февруари данъчните са наложили запори върху дялове на поне две негови компании, чрез които се държат контролните пакети в "Ню геймс" (организаторът на "Национална лотария"), "Евробет" (което притежава конкурентната "Лотария България" и предлага онлайн числови игри), а също и дружеството - собственик на самолета на Божков. Основанието е бланкетното - "предполагаеми публични вземания". Това би трябвало да означава, че при проверка или ревизия НАП е открила потенциални данъчни нарушения, за които тепърва ще издава акт, като предварителната обезпечителна мярка има за цел да се запази имуществото, което евентуално би могло да бъде използвано, за да се погаси задължението към държавата.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5455 |27.02.2020 Прокуратурата: Елена Динева е опасна, заради позицията й на най-близък човек до Васил Божков . 17| 7188 |25.02.2020 Илиян Василев: Властта в България се путинизира, за да оцелее . 10| 23425 |20.02.2020 Илиян Василев: Лафка щяла да фалира, Гешев а-ха да погне Пеевски. Пунта мара, товарищи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads