Реклама / Ads
0| 4907 |19.04.2016 НОВИНИ

Синдикати: Неизвестно дружество се кани да сложи ръка върху „Булгартабак“ София

.
Неизвестно за сега търговско дружество се интересува от възможността да произвежда и продава продукция от затворената фабрика на „Булгартабак” в София. Това съобщиха КНСБ и КТ „Подкрепа” в съвместно съобщение за медиите.
 

Според синдикалистите, компанията иска да използва мощностите на „София-БТ” на франчайзинг, като поеме цялото управление, производство и реализация на продукцията, носеща търговските марки. Двете организации посочват, че неназованият инвеститор е готов да предостави банкова гаранция в размер на минимум 10 млн. долара и след това да плаща такси за производството на продукция с марките на „София-БТ”.

 

Фабриката е в престой от началото на април, след като от „Булгартабак” се оплакаха от очерняща медийна кампания, заради която се налага да се откажат от доходоносния износ в Близкия Изток. Това стана скоро, след като в турски медии се появиха публикации, според които притежателят на 5% от тютюневия холдинг депутат от ДПС Делян Пеевски има отношение към контрабандата в южната ни съседка и заради това вече няма право да влиза в страната.

 

Пеевски обяви, че се разделя с дяловете си, за да не създава проблеми на компанията, а, междувременно, работниците излязоха на протест заради неяснотата кой управлява „Булгартабак”.

 

Освобождаването им не е нарушение на приватизационния договор, защото в него се позволяват до 12 месеца престой на мощностите. Появиха се и публикации, според които марките на „София-БТ” са прехвърлени към други компании от холдинга.

 

И в днешното съобщение на синдикатите се говори за ескалация на социалното напрежение. От текста става ясно, че Агенцията по вписванията е отказала да впише в Търговския регистър новото ръководство на „Булгартабак-Холдинг” АД, избрано на 31 март – по време на протестите в София.

 

Синдикатите настояват за преговори с участието на мениджърските екипи на „София-БТ”, „Булгартабак”, кандидата за използване на софийската фабрика и икономическия министър Божидар Лукарски.

 

Последният преди 3 седмици коментира, че въпросът е не „на кого е „Булгартабак”, а „на кого е дружеството, което притежава „Булгартабак”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4898 |13.04.2016 Издирва се 14-годишно момче, в неизвестност е над 10 дни . 0| 4423 |27.03.2016 В. Чуков: Над 2000 джихадисти в Европа са в неизвестност за службите . 10| 5161 |07.03.2016 От МФ се оправдават: AlixPartners Services UK LLP е дъщерно дружество . 0| 4316 |28.04.2015 Трети ден двама българи в Катманду са в неизвестност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads