Реклама / Ads
18| 5876 |30.10.2009 НОВИНИ

Сините: Искаме си идеите в програмата на ГЕРБ

.
Бойко, приемаш ли идеите ни? - Чудя се, Иване! Източник: Вяра Йовева
Председателите на СДС и ДСБ Мартин Димитров и Иван Костов представиха предложенията си към управленската програма на правителството на специална пресконференция днес.
 

Като най-важни искания Синята коалиция определи конституционната реформа и промяна на Закона за съдебната власт, както и за реформа на сектора за сигурност и приемане на нова национална стратегия за сигурност.

Според Синята коалиция е необходимо законово изграждане на външно разузнаване, на националната служба за охрана и на военното разузнаване.

Сред предложенията на коалицията във връзка с гарантирането на правовия ред в борбата с корупцията и организираната престъпност е отстраняването на бившите служители на ДС от ръководни позиции в службите за сигурност.

Антикризисни данъчни законодателства трябва да въведе правителството според Мартин Димитров и Иван Костов.
Според сините лидери е нужно да бъде намален данъкът за едноличните търговци от 2011 г., да се намали срокът за възстановяване на ДДС още от догодина, а в рамките на мандата да бъде намалена общата ставка на ДДС от 20 на 18%. Нужно е увеличение и на данъка върху хазарта с 15%.

„Всяко данъчно намаление е дясна политика и това е компас", заяви Мартин Димитров пред журналистите в повтърждение на тезата, че намаляването на данъците е най-категоричният показател за дясна политика.
Конкретни антикорупционни мерки трябва да бъдат заложени според Синята коалиция и в законодателството за обществените поръчки.

По отношение на енергетиката предложенията на сините към правителството са да преодолее едностранната зависимост от Русия и да се разнообразят доставките на енергоресурси.
Газопроводът „Набуко" и свързването на газопроводната ни мрежа с тази на Румъния и Гърция са приоритетните проекти според Синята коалиция.

Мартин Димитров и Иван Костов предлагат и промени в здравноосигурителната система, включващи ликвидиране на злоупотребите със средствата на НЗОК и строг контрол върху разходването на парите и ефективността на лечението.
Според Синята коалиция управленската програма на правителството трябва да включи и изработване на специална позиция за преговорите на ЕС с Турция.

България трябва да поиска от турските власти да уважават суверенитета на страната ни, да прекратят да се намесват във вътрешния политически живот и в делата на българските мюсюлмани, категорични са от Синята коалиция.

Лидерите на СДС и ДСБ изтъкнаха, че в голямата си част управленската програма на ГЕРБ е близка до техните приоритети и принципи. И също така заявиха готовност да я подкрепят, но поискаха уверения, че предложенията им ще бъдат включени в окончателната управленска програма на парвителството.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 8526 |29.09.2009 Али Юзеиров: Искаме генерали и прокурори мюсюлмани! . 3| 4794 |05.09.2009 Улесняване на прокуратурата успоредно с програмата . 9| 5704 |29.04.2009 ГЕРБ и сините: неопитен младоженец и разведена булка . 3| 6140 |28.02.2009 Днес е Баба Марта, искаме и даваме прошка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads