Реклама / Ads
78| 7229 |08.01.2011 НОВИНИ

Сините искат Надежда за президент

.
Надежда Нейнски
Рулетката за кандидат-президенти се завъртя на "Раковски" 134 и на "Витошка" 18. Най-вероятният избор на Костов и Димитров щял да е евродепутатът Надежда Нейнски, Димо Гяуров и Найден Зеленогорски.
 

В централите на СДС и ДСБ трескаво се въртят различни имена, които да щурмуват "Дондуков" 2 на предстоящите избори за държавен глава през октомври. "Кандидатите ще бъдат избирани в съответствие със схемата Бойко Борисов - президент, Кристалина Георгиева - премиер", шушукат сините.

Сред номинациите от СДС са имената на Надежда Нейнски, сега евродепутат, народният представител Димо Гяуров и кметът на Плевен Найден Зеленогорски. Засега кандидатурата на бившия дипломат номер 1 като че ли изглежда най-реална, признават седесари. Евродепутатката обаче се дърпала. Хора от нейното обкръжение обаче твърдят, че тя била затоплила отношенията си с лидера на ДСБ Иван Костов. А съгласието на Командира ще е нужно за явяването на Синята коалиция на президентските избори.

Найден Зеленогорски също се чудел дали да се нагърбва с подобна тежест, тъй като се чувствал добре като кмет на Плевен. Той всъщност е един от малкото успешни сини градоначалници. Ако се яви на избори за държавен глава и не спечели, той ще загуби и кметския стол, който му се води в кърпа вързан. Димо Гяуров също ставал, но сините се притесняват от спекулации около името на бившия шеф на Националната разузнавателна служба.

От партията на Иван Костов все още не са споделяли какви са намеренията им. От СДС засега се ослушват дали пък самият Командир няма да пожелае да се качи по президентската стълбичка, както обяви миналата година. Тъмносините засега неофициално лансирали името на Веселин Методиев за президент или вице. До 40 дни сините ще обявят кандидатпрезидентската си двойка, междувременно обеща шефът на Изборния щаб на СДС Борис Марков. Според него се въртели 5-6 кандидатури.

Над трима фаворити и общо седем потенциални кандидатури за "Дондуков" 2 умуват пък в предизборния щаб на НДСВ, след като тегли чертата на номинациите за президент от структурите в страната. В челната тройка от "великолепната седморка" на жълтите са бившият еврокомисар Меглена Кунева, ексобразователният шеф Даниел Вълчев и проф. Огнян Герджиков, научи "Стандарт". Тримата са фаворити на царистите от страната, но с нито един от тях не са водени разговори за потенциална кандидатура, уточниха от "Врабча" 23. В НДСВ искат за президент и Соломон Паси, както и евродепутатката Антония Първанова. По думите на жълтите, от столичната организация лобират за номинацията на общинаря Владимир Каролев. Решението кой ще бъде официалната кандидатура обаче ще бъде взето през април от политсъвета на жълтите, допълниха от партийната централа.(Стандарт)
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 6088 |07.01.2011 Искат открит процес по делото "Белнейски" . 110| 7056 |07.01.2011 До 40 дни обявяват кандидатите за президент на "сините" . 3| 4896 |06.01.2011 Свършиха ваксините срещу хепатит А . 29| 5373 |04.01.2011 Р. Петков: Контрабандата е причината да не ни искат в Шенген

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads