Реклама / Ads
110| 7057 |07.01.2011 НОВИНИ

До 40 дни обявяват кандидатите за президент на "сините"

.
Мартин Димитров и Иван Костов
Сините ще обявят до 40 дни кандидат-президентската си двойка, обеща шефът на Изборния щаб на СДС Борис Марков.
 

Той увери, че ще имат една от най-рано обявените кандидатури. Марков призна, че наистина се спрягат 5-6 имена, но не пожела да конкретизира. Единствено ясно е, че бившият социален министър Иван Нейков няма да е сред избраните. От понеделник ще водим тези разговори, заяви шефът на синия Изборен щаб. Колективно решение по въпроса още няма.

След като се простиха с възможността за обща кандидатура с ГЕРБ, в СДС са наясно, че трябва да издигнат собствена кандидатура. Всъщност това беше заявено от Мартин Димитров. И то още когато подкрепиха кандидата за кмет на София Йорданка Фандъкова.

Според сини източници са възможни колизии между СДС и ДСБ при избора на кандидат-президент, заради нежелание едната партия да разпознае кандидата на другата. При 50 % твърдо ядро седесари не е ясно как, например, Иван Костов ще прави кампания на синия президент, питат се хора от редиците на СДС.

Това е капанът на Синята коалиция и номинирането ще бъде трудно, предвиждат те. И смятат, че е късно за печеливши ходове. Сега поне трябва да се издигнат хора от двете партии, които да са сравнително избираеми, приемливи фигури, иначе ще бъде унизително, смятат седесари.

Дали синият кандидат ще бъде национално разпознаваемо лице или пък гражданска фигура, все още не е ясно, но нямало наплив от кандидати за предстоящата битка за върха, пише „Всеки ден”.

Никой засега не се наема да потвърди или отхвърли вероятността евродепутатът и ексвъншен министър Надежда Нейнски да бъде вкарана в нея. Името на Нейнски се спомена неведнъж по медиите като логична и силна кандидатура за президентските избори. Тя бе спомената дори в тандем с Румен Христов от СДС, който е един от приближените до Мартин Димитров, въпреки че се състезава срещу него като кандидат-лидер на партията.

Абсолютно реално е да спечели син президент
, коментира преди повече от месец Борис Марков. Ние не водим битки, без да имаме знанието и умението да ги спечелим, демонстрира решителност шефът на синия щаб. Все пак става въпрос за мажоритарен избор. Ако се намери подходящият човек, подходящата президентска двойка, може да има сериозно объркване в сметките на всички, потвърди оптимизма на Марков и Любен Петров от СДС, който е кмет на столичния район „Витоша“. Той е убеден, че хората ще търсят качествения кандидат, не партийния.

Печелившата стратегия на сините Петров вижда именно в търсенето на наистина разпознаваема комбинация. Ако се разчита само на партийните вотове, мисля, че никой няма да спечели, предвиди кметът на район „Витоша“.

Имайте предвид, че всяка една кандидатура, която чуете, разберете по много тайни, екстравагантни пътища, е по-скоро провокация към това, което се опитваме да свършим, отколкото реален анонс, вмъкна своя коментар Петър Москов от ДСБ. Поставяме границите, поставяме параметрите си, поставяме съюзниците си, противниците си и след това отиваме на оповестяване на конкретните кандидатури, разкри стратегията на тъмносините той.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 7453 |26.09.2010 Граждански сдружения обявяват война на монополите . 1| 4829 |01.06.2010 СЕМ чака кандидатите за стола на Пръмова . 4| 4573 |10.02.2010 Обявяват заменките за недействителни? . 0| 4610 |06.12.2009 Обявяват ден на траур в Крумовград

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads