Реклама / Ads
64| 8046 |06.12.2012 НОВИНИ

Скандал в НС, Дянков се извини

.
Министър Симеон Дянков
„Част от опозицията вече е пияна и не може да си вдига ръцете", заяви Симеон Дянков след снощните дебати в парламента по Бюджет 2013. Тази сутрин той се извини за думите си.
 

"Искрено се извинявам за думите си от вчера, късно вечерта", каза министърът на финансите Симеон Дянков в пленарна зала. „Може би умората след многочасовите заседания тук си каза думата. Извинявам се за това, което казах. Надявам се, че ще го приемете, и днес в добър порядък ще можем да си свършим работата”, заяви Дянков.

Днес в началото на пленарното заседание депутати от Коалиция за България поискаха отстраняването му от заседанието. "За" предложението им гласуваха 113 народни представители, от които 33 бяха „за”, 76 – „против” и 4 се въздържаха. След неуспешния вот, червените започнаха да крящат „Оставка, оставка!” и да тропат. Шефката на НС на парламента прекъсна заседанието, поради безредиците в зала.

„От човек, който се е обявил за Брат Пит, който ще пляска руснаците, този тон не е подходящ", обяви червеният Петър Курумбашев. „Добрият тон е задължителен в работата на Народното събрание, но на вас е известно, че правомощията на председателя на парламента са само и единствено по отношение на нароните представители”, отговори Цецка Цачева.

Депутатът от ДПС Лютви Местан попита дали и от тяхната парламентарна група трябва да тропат с крака, за да получат лично извинение от финансовия министър, тъй като в извинението си той се обърна персонално към Коалиция за България.

В почивката зам.-министърът на финансите Владислав Горанов заяви пред журналисти, че вчерашният дебат е бил обичайният както е при обсъждане на бюджет. На въпрос дали го притеснява, ако бюджетът бъде приет с гласовете на пияни депутати, Горанов заяви: „Важното е да не бъде съставен от такива”.

Без особено присъствие на управляващите, депутатите обсъждаха разходите за ведомствата и общините до късно снощи. Въпреки че по план дебатите трябваше да продължат до 24 часа, два часа по-рано депутатите решиха да прекратят работа. Преди това финансовият министър Симеон Дянков обвини опозицията, че е вяла и дебат няма.


Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 14| 6846 |05.12.2012 Намериха децата от скандалната снимка с неприличните жестове . 33| 5323 |05.12.2012 Дянков: Аз не съм популист и никога няма да бъда! . 92| 5483 |05.12.2012 Сините искат оставката на Дянков . 109| 6024 |03.12.2012 Симеон Дянков: ГЕРБ със седем приоритета при втори мандат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads