Реклама / Ads
7| 3408 |26.05.2023 НОВИНИ

Скандал в пленарна зала. Депутатите от БСП напуснаха заседанието

.
Източник: личен архив
Скандал в пленарна зала. Депутатите от БСП напуснаха заседанието. В декларация от парламентарната трибуна лидерът на партията Корнелия Нинова обяви, че формацията й отказва да участва в дебата за промени в НПК и обясни причините за това с изнесените на пресконференцията на Радостин Василев записи от разговори на лидери на обединението:
 

„Смятате ли, че след това можете спокойно да продължите дебата днес в зала, сякаш нищо не се е случило?! И смятате ли, че ситуацията е същата както отпреди половин час? Не! Изобщо не е същата, защото от тези записи става дума за отказ от национален суверенитет, за кулминация на паралелната държава и задкулисието, овладяло България години наред; става дума за скрити договорки на коалицията на имунитетите. Сякаш сме знаели вчера ви нарекохме „коалиция на омертата“ и „коалиция на имунитетите“. 

 

Припомняме, че по-рано днес депутатът от ”Продължаваме промяната - Демократична България” Радостин Василев пусна запис, за който твърди, че е от онлайн заседание на Националния съвет на „Продължаваме промяната“.
 
В записа се чуват гласове, част от които звучат като тези на Кирил Петков и Асен Василев от „Продължаваме промяната“.

 

Василев обясни, че преди дни се случило събитие, което го накарало да даде пресконференцията, иначе щял просто да гласува "против" правителството и да напусне парламентарната група.

 

Още в четвъртък вечерта от ПП-ДБ съобщиха, че Василев се готви да пусне на пресконференцията изфабрикувани записи на разговори с депутати от коалицията. Снощи съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков заяви, че зад това стоят службите, "дълбоката държава", с цел провал на бъдещо правителство.

 

От своя страна председателят на ПГ на ИТН Тошко Йорданов обвини ръководството на ПП-ДБ в национално предателство и фалшификация на изборите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 21| 9298 |25.05.2023 Радостин Василев се отцепва от ПП със скандал. Сделка с Гешев? . 7| 2604 |25.05.2023 Законът за защита от домашното насилие влиза в пленарна зала . 8| 3323 |21.05.2023 Никола Минчев: Скандална е дори препратката на Иван Гешев към ДПС . 4| 3349 |19.05.2023 Скандал в НС след изказване на Божанков. Обвини БСП и "Възраждане" в саботаж на съдебната реформа

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads