Реклама / Ads
13| 13657 |10.11.2022 НОВИНИ

Скандал в НС: Рашков бил “комунистически милиционер”, а през оградата на ГЕРБ “минавали и зайци”

.
Скандал в Народното събрание се разрази по време на изслушването на служебния министър на вътрешните работи Иван Демерджиев заради убийството на българския граничар Петър Бъчваров. Главни действащи лица - Бойко Рашков и депутатите от ГЕРБ. Стигна се до квалификации от типа “комунистически милиционер следовател”. Между обидните изказвания от трибуната на НС имаше и подвиквания в зала.
 

“Много неща чухме. Вие търсите виновен - ако не е оградата, е някой друг. Мога да ви кажа кой е виновен - бившият министър преди вас. От тази трибуна говорхме часове наред, че поддръжката на съоръжението не трябва да отива в МВР. Имаше едни 70 млн. от другата страна и тя отиде там. Нямало персонал, нямало технически капацитет… Господин министър, когато в МВР министър е човек, който никога не е обличал тая шумяща униформа, трудно е да не го подвеждат вътре и той да не подвежда нас. (...) Чудно ми е защо не отговорихте на колегите от БСП, че тази част от оградата е строена по време на БСП (...) Искам да попитам и как оценявате тази прословута реформа от 98% и влияе ли тя върху това, което си говорим днес. Ще продължим да искаме оставката ви заради едно нещо - стана ясно от всичките ви отговори, че има добри намерения, много желание за работа и нито едно реално действие”, обърна се Маноил Манов от ГЕРБ към Рашков. 

 

Коментарите му предизвикаха реакция от самия Рашков. Бившият вътрешен министър излезе бесен на трибуната и заяви: 

 

“Изказванията са, че шефът на МВР е виновен са безумни и целят постигане на дребни или никакви политически ефекти. Използва се трибуната, за да се говорят неистини. (...) Тези политически нелепици трябва да имат край. От тук се произнесоха лъжи - 70 милиона лева за ограда… Не. Вие похарчихте от ГЕРБ и присъдружните ви партии повече от 200 милиона лева за изграждане на съоръжение, което пропуска и зайците. Това трябва да го знае цялото общество. Покрай тази ограда с подобни мрежи, в които може да хващате само дребни животни, нищо друго не може да се постигне. Това е причината да се направи отвор по най-лесен начин. 5 милиона лева бяха отпуснати миналата година. В момента си измисляте неща. Защо взехте оградата? Това беше парламентарно решение и 5-те милиона се отпуснаха с цел да се възстанови оградното съоръжение, за което вие не бяхте положили никакви грижи”, отсече Рашков. 

 

Процедура по начина на водене поиска Маноил Манов. 

 

“С какви очи се изправяте да правите лично обяснение, при положение, че всяка дума, която съм казал, е абсолютна истина? Във всяка втора ваша дума използвате с обидно отношение думата полицай, тогава трябваше да си говорим за лично обяснение. Вие ненавиждате българските полицаи!”, ядоса се Манов. 

 

На трибуната излезе и Георг Георгиев от ГЕРБ, според когото не е редно да се дава право на лично обяснение, защото не е чул в залата да се говори за “комунистически милиционер и следовател”, за да може някой да се припознае. 

 

“Във времето, което адресираше станалия известен с незаконните си арести Рашков, беше построено съоръжение за над 300 милиона евросредства. ГЕРБ и Борисов направиха така, че миграцията да клони към 0”, отсече Георгиев. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 5039 |04.11.2022 Рашков и Карадайъ отвориха старите рани за партийната милиция и изборните измами . 6| 9379 |03.11.2022 Скандал в парламента още в началото на заседанието . 2| 3473 |03.11.2022 Психиатър след скандала с бияча от Русе: Насилието е навсякъде . 8| 5456 |01.11.2022 Костадинов предлага скандален проектозакон. Иска ограничаване на всички медии

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads