Реклама / Ads
12| 6728 |16.04.2020 НОВИНИ

Скандал в СОС: ГЕРБ и СДС отказаха да намалят заплатите си, за да помогнат на столичани

.
31 столични общински съветници блокираха предложението за намаляване на заплатите на членовете, които да се пренасочат към бизнеса и гражданите на София в нужда, заради епидемията от COVID-19.
 

Това съобщи общинският съветник Иво Божков.

 

Това трябваше да се уреди като въпрос по време на днешното извънредно онлайн заседание на Столичния общински съвет. То беше заложено в точка 12 на дневния ред.






Гласуването е относно разширяване обхвата и размера на икономическите мерки за подпомагане на бизнеса в София и предложение за изменение на Правилника на Столичен общински съвет за дейността на „Столична общинска агенция за приватизация и инвестиции“, Правилника за организацията и дейността на „Общинския гаранционен фонд за малки и средни предприятия“ на Столична община, Правилника за организация и работа на Специализирания общински приватизационен фонд.

 

Владислав Панев от “Демократична България” предложил към инструмента, които да дойдат именно от доходите на общинските съветници, които участват в бордове на общински предприятия. Идеята е участниците в надзорни и управителни съвети да вземат минимална заплата - 610 лв., а спестените пари да са за бизнеса и гражданите на София, като мярката да влезе в сила от 1 юни т.е. евентуално след падането на извънредното положение.

 

Предложението обаче било бойкотирано от общинските съветници на ГЕРБ, СДС и патриотите. са гласували “ЗА” запазването на заплатите в размер на 4000 лева в надзорните съвети на три общински дружества, които се получават извън извън заплатата на общински съветник от 1100лв.

 

Резултатът от гласуването е: 31 гласа "ЗА" запазване на сегашния размер на възнагражденията, 19 "ПРОТИВ" и 10 "ВЪЗДЪРЖАЛ СЕ".






“За морал няма изобщо да говоря. Предложението на 6тимата бъдещи представители на Демократична България в тези бордове, заплатите на 31 съветника в тези бордове да се равняват на една минимална работна заплата беше отхвърлен. Аз, както знаете съм отказвал и ще отказвам включването ми в тези бордове, защото знам, че няма мнозинство в предишния, но за съжаление и в този СОС, за намаляването на тези възнаграждения. Уви това е мнозинството на общинските съветници. Единственото, което мога да кажа е да мислите повече на следващите местни избори”, коментира Иво Божков.




Току що, всички 31 общински съвтника на ГЕРБ, СДС и псевдопатриотиите гласуваха ЗА запазването на заплатите си от 4000...

Posted by Иво Божков (Yvo Bojkov) on Thursday, April 16, 2020
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5126 |10.04.2020 Методи Лалов: Шумът, който Борис Бонев вдига, е за да заглуши скандала да бъде част от софрата . 18| 8387 |07.04.2020 Ченалова: ГЕРБ откачиха след думите на президента ” Кръгом и марш...” . 24| 5692 |06.04.2020 Невероятно но факт: Депутатите се отказаха от заплата до края на извънредното положение . 23| 5648 |03.04.2020 След изцепката на Караянчева ГЕРБ предлага замразяване на депутатските заплати

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads