Реклама / Ads
9| 3538 |07.04.2021 НОВИНИ

Скъпи лекари, простете… Или какво всъщност трябваше да каже Ангелов

.
Източник: БГНЕС
Скъпи лекари, честит професионален празник. Вече повече от година вие неуморно се борите с невидимия враг COVID-19. Загубихме много наши колеги, които ще продължаваме да помним, защото те дадоха живота си в името на живота на другите. Аз искам да ви се извиня…
 

Ето така трябваше да започне обръщението на (все още) здравния министър проф. Костадин Ангелов по случай Световния ден на здравето и професионалния празник на всички медици. 

 

Вместо това той благодари. За стоицизма, неуморните усилия, които пологат вече над година в битката с COVID-19, за героизма им. Така е. Браво на лекарите. Но, господин Ангелов, хайде да си кажем някои други истини, искате ли? 

 

Като например това, че основна вина за хаоса в системата на здравеопазването носите Вие и Вашите решения, които противоречат на здравната логика. В които няма критерии. Защо не обясните на лекарите защо повтаряте “Справяме се”, докато те изнемогват? Защо медиците от Спешна помощ не бяха чути, когато заявиха, че са на предела и помолиха да не се разпускат мерките? Защо плюхте на усилията им?

 

Защо сме на челни места по смъртност от COVID-19? Защо сме последни по ваксинация? Защо лекарите ни бягат в чужбина? 

 

И докато се чудите, господин Ангелов, как и дали да отговорите на тези въпроси, предлагам Ви едно алтернативно и по-откровено обръщение към лекарите. Извинете се. Защото така е редно. 

 

"Скъпи лекари, честит професионален празник. Вече повече от година вие неуморно се борите с невидимия враг COVID-19. Загубихме много наши колеги, които ще продължаваме да помним, защото те дадоха живота си в името на живота на другите. Аз искам да ви се извиня. 


Съжалявам за хаоса, в който се намира системата ни. Съжалявам, че здравните власти нямаха гръбнака, да устоят на едноличните решения в разрез със здравната логика.

Съжалявам, че сте на предела на силите си, за което е виновна пандемията, но заради което сме виновни и ние. Простете ми, скъпи колеги, че плюя върху усилията ви да спасявате човешки животи с всяко свое решение, продиктувано от интереси, различни от приоритета да се запази живота и здравето на хората. Съжалявам, че мажем очите ви с мантрата "Справяме се", защото вие сами виждате, че нещата не са съвсем наред и не са съвсем под контрол.

 

Честит празник, уважаеми колеги. И прощавайте". 

 

Джесика Вълчева

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 28| 12965 |16.03.2021 Журналистът Крум Савов: Честито, скъпи софиянци, тоталното заключване . 5| 4104 |05.03.2021 Радослав Бимбалов: Вие, скъпи чиновници ще се криете от частния бизнес, докато се правите, че го подкрепяте . 3| 3003 |18.02.2021 Д-р Миндов: Не знам за лични лекари, отказващи да ваксинират . 5| 3614 |12.01.2021 Ал. Андреев: Изборите ще са по-скъпи заради мерките по коронавируса

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads