Реклама / Ads
9| 3347 |20.07.2023 НОВИНИ

Скопие разследва среща на македонски деца с Румен Радев

.
Среща
Министърът на вътрешните работи на РС Македония Оливер Спасовски обяви, че, че прокуратурата е образувала дело срещу художествената колония ”Малък Битолски Монмартър” за това, че ”деца са заведени при български политици”.
 

Става въпрос за посещението в България в началото на юли на членове на Детското художествено студио "Кирил и Методий", които участват в местния проект "Малък Битолски Монмартр". От българска страна участваха млади художници от Западните Родопи и всички заедно нарисуваха картина пред Народния театър "Иван Вазов".

 

Студиото "Кирил и Методий" е организатор на традиционна международна детска художествена колония "Малък Битолски Монмартър", която се събира от 1982 г. След публикации в местни медии, че студиото е извършило политически тормоз над деца, като ги завело в България за срещи с български политици, полицията е изпратила сигнал до Главната прокуратура, а тя е образувала дело.

 

„Нито един родител, нито пък друга организация са подали жалба. Сега, след сигнала до прокуратурата, вече имаме дело. Апелирам и за този, и за други случаи да се повдигнат наказателни дела, да се снемат показания по тези случаи, за да могат институциите да действат", заяви Оливер Спасовски.

 

БГНЕС припомня, че вътрешният министър на РС Македония се прочу със спирането на тока на ГКПП-Гюешево на 4 февруари, когато стотици българи искаха да положат цветя пред саркофага на Гоце Делчев в църквата "Св. Спас" в София. Тогава Спасовски дори награди полицаите за "високия професионализъм".

А след жестокия побой над секретаря на културния клуб "Цар Борис III" в Охрид Християн Пендиков през януари, Спасовски определи като "пълни глупости" разказите на Пендиков за положението на македонските българи в страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 2598 |20.07.2023 Министерството на правосъдието няма съгласие с прокурорите във ВСС за разследването на обвинител номер 1 . 13| 2983 |19.07.2023 Заради заповедта за арест: Путин аут от срещата на върха на БРИКС . 5| 2807 |19.07.2023 Скопие с крачка по-близо до преговори за членство в ЕС. Вписват българите в Конституцията . 16| 3150 |18.07.2023 Прокуратурата стопира разследването за кредита на Вълка от ББР

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads