Реклама / Ads
20| 13407 |06.01.2020 НОВИНИ

Слави Трифонов: Борисов лъже за ”Балкански поток”

.
Слави Трифонов Източник: БГНЕС
Слави Трифонов оборва твърденията на премиера Бойко Борисов, че всеки ден се строят по пет километра от газопровода ”Балкански поток”, който е продължение на ”Турски поток”, и доказва, че това не може да е така. Или Борисов лъже, че се строи по толкова, или тайно градим трасето и в Сърбия, Унгария и Турция, без те да знаят.
 

Вижте какво написа Слави Трифонов във Фейсбук:

 

"В петък Бойко Борисов отново каза, че строим по 5 километра на ден от “Балкански поток”.

Първо, да отбележим какво е това “Балкански поток” - това е уникално наименование на Бойко Борисов и на българското правителство.

 

Всъщност, “Балкански поток” е сухопътното продължение на газопровода “Турски поток” през България. После този газопровод минава през Сърбия и стига до Унгария. В Турция той е “Турски поток”, в България е “Балкански поток”, а после пак става “Турски поток” в Сърбия и “Турски поток” в Унгария. Защо Бойко Борисов го нарича “Балкански поток” - нямам представа. Зложелатели, които искат да клатят стабилността, биха казали, че това е така, за да надхитрим правилата на Европейския съюз и да си нямаме проблеми с Щатите. Защото САЩ вече наложиха санкции на изпълнителите на проекта “Турски поток”.

Сега да видим дали наистина се строи по 5 километра на ден, както твърди Бойко Борисов.

 

Българското трасе на “Турски поток” се строи от саудитския консорциум “Аркад”. Договорът с този консорциум влезе в сила на 18 септември миналата година и България ще плати над 2 милиарда лева за изпълнението му.

 

Трасето, което трябва да бъде изградено на наша територия е 485 километра.

На 21 октомври миналата година Бойко Борисов заявява, че се строи по 3 километра на ден.

 

След като руският президент Путин индиректно му се скара, че България умишлено бави строителството, Бойко Борисов изведнъж заяви, че строим по 5 километра на ден.

Това изказване Борисов направи на 4 декември пред Цветанка Ризова.

Този петък, кръжейки с хеликоптер над трасето край Плевенско, Борисов отново заяви, че строим по 5 километра на ден и че ще сме готови със строежа до 13 юни.

 

Сега да направим едни елементарни сметки:

 

Ако от 18 септември до 3 декември са строени по 3 километра, трябва да са построени 231 километра.

 

Ако от 4 декември до днес се строят по 5 километра, трябва да са построени още 170 километра.

 

Тоест - до днес трябва да са построени 401 километра. И да остават само 84 километра.

С други думи - ако Борисов казва истината, то България ще завърши строежа на 485 - километровото трасе само след 17 дни - на 23 януари. Защо тогава Борисов твърди, че ще сме готови на 13 юни? Ще ви кажа защо - защото не се строи нито по 3, нито по 5 километра на ден. Това показват простите сметки.

 

Още една сметка - ако от 4 декември наистина се строи по 5 километра на ден, както твърди Борисов, то до 13 юни България ще е построила 965 километра. При нужни 485 километра.

 

Към тия 965 километра обаче трябва да добавим и онези 231 километра от септември до декември, когато се е строяло по 3 километра. Така излиза, че до 13 юни ще имаме тръбопровод от 1 196 километра. А пак да ви кажа - трябва да се изгради газопровод от 485 километра. Видимо премиерът Бойко Борисов лъже, а ако приемем, че той не лъже – значи тръбата не се строи направо, а се строи на зиг-заг.

 

Последна сметка – по договор консорциумът “Аркад” трябва да изпълни проекта за 615 календарни дни. Ако през целия срок консорциумът строи по 3 и 5 километра на ден, България ще разполага с тръбопровод от близо 3 000 километра. Представяте ли си? Това пак е възможно само в един случай - ако тайно вечер строим газопровода и в Турция, Сърбия и Унгария, без турците, сърбите и унгарците да знаят.

 

Дали министър-председателят лъже? Ами, разбира се. Вие защо му вярвате?"





 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 4002 |06.01.2020 Борисов: Да бъдем човечни и смирени . 10| 4890 |05.01.2020 Нинова: Управлението на Борисов превърна България в разграден двор и сметище . 4| 4953 |03.01.2020 Корнелия Нинова: От безсилие и паника Борисов губи връзка с реалността . 17| 4604 |03.01.2020 Борисов: Хората си пускат чешмите зимата, за да не замръзнат тръбите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads