Реклама / Ads
30| 6763 |05.10.2019 НОВИНИ

Слави Трифонов: Не съм алчен за власт, алчен съм за справедливост /видео/

.
Учредяването на ПП ”Няма такава държава”
Учредителното събрание на новата политическа партия премина при пълно медийно затъмнение. Единствените кадри, които може да видите бяха разпространени от Слави Трифонов в профила му във Фейсбук.
 

На днешното учредяване на политическа партия "Няма такава държава" не бяха допускани медии, а телефоните на всички присъстващи са оставени в сейфове преди да влязат в залата, съобщи бТВ.

 

Коментарът на избраният за лидер на партията Слави Трифонов към видеото с думите му към делегатите е лаконичен: Днес учредихме политическа партия "Няма такава държава".

 

Като главна подбуда да създаде своя политическа формация той посочи всички събития около незачитането на резултатите от референдума, иницииран от него и екипа му. Публикацията на Трифонов събра само за час над 660 коментара и 1,6 хил. споделяния.

 

"Аз и моите колеги процедираме по този начин, защото се случи една огромна несправедливост. Беше проведен по смисъла на конституцията референдум. Този референдум беше проведен изцяло по българската конституция и по правата на пряката демокрация. Той беше захвърлен в ъгъла все едно нищо не се случило.", сподели Трифонов пред присъстващите 559 делегати от цялата страна. 

 

"Аз не съм алчен за власт. Аз съм алчен за справедливост. Както предполагам и огромната част от вас. Кой нормален човек не иска справедливост? Излизайки от тази зала всеки живее живота си подложен на несправедливости. Аз не мога да оправя всички несправедливости. Аз мисля, че има конкретна, точна, ясна цел.

 

Когато нещо се прави трябва да се направи до край. Този референдум и решенията от него трябва да бъдат приложени в действие, независимо от това дали на някой му харесва или не му харесва. Защото според мен така се прави.

 

Ако и това нещо се замете в ъгъла и се направи като „всяко чудо за три дни“ ние в какво да се опираме в ежедневието си като желание за справедливост? Откъде да дойде то? Ще дойде когато се спазват правилата.

 

Аз не мога да направя така че да се спазват всички правила, но едно съществено правило като закона за пряката демокрация ще бъде спазено, защото, който застане на пътя на справедливостта ще си поеме всички последствия.

 

Искрено съзнавам какво правя. Искрено съзнавам какво правя, искрено осъзнавам отговорността, която поемам. Искрено осъзнавам отговорността, в която сте ме облекли вие. Суверена е майсторът който прави това, а аз съм просто инструмент.", каза още Трифонов.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 23| 4978 |05.10.2019 Слави Трифонов учреди партията си ”Няма такава държава” . 9| 4353 |05.10.2019 Слави Трифонов и екипът му учредяват партията Няма такава държава . 19| 8662 |04.10.2019 Слави Трифонов: Субсидията за мед. сестри е колкото субсидията за мюфтийството. Кой ги излъга? . 10| 7484 |25.09.2019 Слави пуска телевизията след изборите, Милен Цветков с предаване

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads