Реклама / Ads
4| 3219 |21.06.2021 НОВИНИ

След НОЩ, закриват и Ваксинационният щаб

.
Ваксинационният щаб ще бъде закрит и на негово място ще бъде създаден Консултативен съвет по ваксинация. В него няма да има представители от администрацията на здравното министерство, а от различни общности - журналисти, пациентски организации, здравни експерти, обяви служебният здравен министър д-р Стойчо Кацаров.
 

Националният оперативен щаб отговаряше за изпълнението на Националния план за ваксинация. Негов председател бе  проф. Красимир Гигов. Целите и задачите на щаба бяха за логистика, приемане, получаване, съхраняване и разпределение на ваксините, както и прецизиране на броя на хората за имунизация. Щабът трябваше да отговаря и за осигуряването на специалисти и финансови средства.

 

Припомняме, че на 15 април бившият премиер Бойко Борисов разформирова Националния оперативен щаб, който го консултираше за борбата с COVID-19, без да посочи причините за това решение.

 

Веднага след това здравният министър на Борисов Костадин Ангелов определи закриването на щаба като логично решение и го мотивира с факта, че правителството е в оставка, а следващото е в правото си да създаде нов орган за управление на кризата. Самият Борисов отхвърли като критиките, че решението му за закриване на НОЩ е реваншизъм.

 

Щабът бе създаден през пролетта на миналата година със заповед на премиера, когато започна пандемията от коронавируса с цел да организира и координира действията на властите срещу разпространението на заразата.

 

Веднага след като НОЩ беше разпуснат, решението срещна остри реакции и критики, че пандемията и здравето на нацията остават без контрол. След три дни Борисов възстанови Националния оперативен щаб за противодействие на пандемията.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 3475 |21.06.2021 Хората в Лом след бурята: Положението е трагично . 5| 4091 |20.06.2021 Язовир „Йовковци“ прелива след валежи в област Велико Търново . 2| 3621 |20.06.2021 Днес на Евро 2020: започва последният кръг в груповата фаза

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads