Реклама / Ads
28| 5665 |30.07.2020 НОВИНИ

След пенсионерите, Борисов развърза кесията за детските градини и превозвачите

.
Бойко Борисов
След пенсионерите, Борисов развърза кесията и за детските градини. ”Ще отпуснем няколко стотин милиона за детски градини и ясли, искам да няма едно дете, което да не бъде осигурено”. Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов. Припомняме ви, че преди няколко дни МС реши да даде по 50 лева за три месеца на всички пенсионери.
 

"Днес следобед, ще бъдат дадени няколко стотин милиона за детски градини и ясли. В момента работят министрите. Искам да няма едно дете, което да не бъде осигурено. Така че ще направим там, където има нужда, нови училища, детски градини и ясли", подчерта Борисов.

 

"Програмата за саниране ще я говорим, когато спре Covid-19 или когато има вече лекарство, ваксини. Да се надяваме, че света да започне да се връща към нормалното си поведение, за да може да продължим с тези програми", отговори Борисов на въпрос дали ще продължи да работи програмата за саниране в малките общини.

 

 
Пари ще се дадат и за българските превозвачи. За тази цел са заделени 30 млн. лева. Това обяви в парламента икономическият министър Лъчезар Борисов. Мярката той ще обсъди по-късно днес колегата си - ресорният министър Росен Желязков.

 

Пред депутатите Борисов начерта основните приоритети на икономическото министерство и ги увери, че на всеки две седмици ще се прави отчет.
Една от мерките за преодоляване на последиците от КОВИД-19 е насърчаването на инвеститорите. За подпомагане на 56 предприятия са предвидени 18,5 млн. лева.

 

Мерките на правителството са в два пакета – едните са социално-икономически, които са изцяло финансирани от бюджета. Те са в размер на 1,163 млрд. лeвa. Има и една втора група от мерки, които са за 1,8 млрд. лeвa.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4509 |30.07.2020 Петима души са пострадали след пожар в цех за мебели в Търговище . 18| 6291 |30.07.2020 Слагат полицаи през 20 метра между две села. Предполага се, че осигуряват трасе на Борисов . 69| 9329 |30.07.2020 КС единодушно: Президентът и вицепрезидентът не могат да бъдат разследвани . 21| 8730 |30.07.2020 Лидерът на БОЕЦ: Готови сме на преговори с полицията. Напускаме “Орлов мост” срещу оставката на Борисов /снимки/

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads