Реклама / Ads

 

20| 5259 |09.08.2021 НОВИНИ

След поредните съмнения: Пламен Николов пак се обяснява за образованието си в Австрия

.
Пламен Николов Източник: БГНЕС
След поредната порция от съмнения, че дипломата на предложения кандидат за премиер Пламен Николов не е истинска, той продължи да се обяснява за образованието си в Австрия. „Не съм абсолвент на университета Алпе Адрия в Клагенфурт, а специализант със защитен научен проект там“, каза той за БТА.

Поводът да бъде потърсен за коментар е публикацията в клагенфуртския вестник „Клайне цайтунг“, свързана с образованието на Николов в Австрия. Авторът на статията, който е ръководител на икономическия отдел на вестника, твърди, че кандидат-премиерът не е бил възпитаник на университета, съдейки по официална информация, получена от д-р Анегрет Ландес, завеждаща отдела за връзки с обществеността на университета Алпе Адрия в Клагенфурт.

 

Николов бе категоричен, че е редно запитването от австрийска страна, да бъде отправено не към университета в Клагенфурт, а към австрийското министерство за образование, наука и култура, тъй като става въпрос за научен проект „Феноменологията и фазите на преживяване при възприемането на субективното време“.

 

„Благодарение на него съм защитил своя дисертационен труд пред ВАК“, поясни Николов.

 

Проектът, чиято снимка Николов изпрати, е послужил за защита на докторската му теза в България. Той коментира, че именно австрийското министерство са присъдили стипендията Ернст Мах, а университетът в Клагенфурт просто е бил мястото, където реализира своя научен проект.

 

Кандидатът за премиер уточни, че докато е бил там, е ползвал библиотеката и научния ресурс на тримата професори, които са били споменати и по време на пресконференцията. Двама от тях са още живи и здрави, посочва Николов, визирайки имената на Manfred Moser, Michael Polemis. Николов благодари за подкрепата им.

 

Именно посредством реализацията на проекта, Николов защитава и дисертационния си труд пред Специализирания научен съвет по философия към Висшата атестационна комисия /ВАК/ към МС на Република България.

 

Николов припомни, че докторските степени тогава са се присъждали от ВАК, а само аспирантурите са се водили към някакво научно звено - университет или академия.

 

„В този смисъл аз съм аспирант на СУ, но доктор на ВАК“, уточни Николов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2499 |09.08.2021 И бронзовите ни медалистки се прибраха на родна земя след успехите в Токио . 5| 2598 |09.08.2021 Рашков: Очаквам следващият министър да познава системата на МВР, да вдигне критерия . 3| 2675 |08.08.2021 Все още няма следи от изчезналия в Черно море моряк . 2| 3355 |06.08.2021 Адв. Дерменджиев: Летвата е висока за новия правосъден министър след Янаки Стоилов

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ