Реклама / Ads
5| 4935 |18.06.2008 НОВИНИ

След прием на покрив Станишев обяви кои са му "очите"

.
Това били съветниците, назначени в бордове на фирми. Премиерът обяви президента за един от най-големите български държавници, той самият пък не бил безгрешен.
 

 

Назначаването на съветници в бордове на фирми било нормално, защото те били „очите на премиера", обяви министър-председателят Сергей Станишев във Вашингтон  в отговор на критиките, отправени от президента Георги Първанов, съобщи БНР. Премиерът заяви, че винаги е поддържал активен диалог с държавният глава, защото той бил един от най-големите български държавници, най-видните, с голям опит и винаги имало какво да се чуе и да се научи от него. Станишев добави, че не се смята за безгрешен, защото всеки човек, който работи, допускал и грешки. Станишев съобщи, че не е имал възможност да говори с Първанов по време на пътуването си в САЩ, защото по това време президентът бил в Гърция, но напълно подкрепя тезата му за необходимостта от обществен дебат за промени в изборното законодателство, както и по въпросите, свързани с реформата на политическата система, както и с финансирането на политическите партии. БСП щяла да се включи активно в този дебат, но Станишев все пак не смятал, че отношенията между институциите трябва се решават чрез медиите.

Днес премиерът Станишев има среща в овалния кабинет с американския президент Джордж Буш. Двамата ще обсъждат въпроси на двустранно сътрудничество.

Шефовете на ЦРУ, ФБР и ДЕА – Службата за борба с наркотиците пък присъстваха на прием, даден от посланика ни в САЩ Елена Поптодорова по повод на официалната българска делегация във Вашингтон. Това стана на покрива на най-новия музей в града – Нюзиъм, който е посветен на медиите. Там има дори и  български вестници, а всеки ден в музея могат да се видят актуалните първи страници на ежедневниците.

Посланикът на България Елена Поптодорова обяви, че нейният мандат в САЩ изтича. Като силен съюзник на САЩ както във войната в Ирак, така и в Афганистан, определи страната ни изпълняващият длъжността държавен секретар на САЩ Джон Негропонте, един от гостите на приема. Той нарече България сериозен фактор на Балканите, отстояващ трудна позиция по статута на Косово, но и подкрепящ европейската интеграция на Сърбия.  

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5066 |16.06.2008 Б. Борисов: Благодарение на президента, Станишев скандира "Да живее НАТО" . 13| 5353 |15.06.2008 „Сова Харис” праща ДПС в опозиция, а на евровота го обяви за победител . 10| 5035 |14.06.2008 Сергей Станишев в САЩ: училищно тържество, лекция и среща с Буш . 3| 7636 |13.06.2008 Станишев уволни зам.-министър, близък на Шулева

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads