Реклама / Ads
6| 5934 |20.08.2021 НОВИНИ

След скандала с багера на Рила: И година не издържа ремонтът за над 2 млн. лева

.
Източник: Facebook
Един леко позабравен скандал от миналата година отново започва да набира скорост и да привлича обществените очи. Всички помнят багерите край Рилските езера, които предизвикаха огромно възмущение. Тогава от ръководството на Националния парк ни обясниха, че багерите са там, за да работят - по европейски проект за укрепване на туристическите пътеки, който струва невероятните 2.5 милиона лева без ДДС. Само няколко месеца по-късно обаче пътеките започнаха да се рушат.
 

За състоянието на прясно ремонтираната пътека при Рилските езера свидетелства снимка, споделена от зеления депутат от “Демократична България” Борислав Сандов. На фотоса се виждат порутени плочки и по всичко личи, че ремонтът не е бил особено качествен, след като не е издържал и година. 

 

"Хубава работа, ама.... Само за няколко месеца супер скъпата пътека при Рилските езера вече е в разруха. Както можем обективно да предложим, вместо да спира ерозията и да опази езерата чисти, тя много скоро ще се превърне в отпадъчен материал, който естествено ще се свлече в самите езера", пише Сандов.


.

В началото на юли от Министерството на околната среда и водите обявиха, че започват проверка. Заради общественото възмущение пък тогавашният премиер Бойко Борисов нареди спиране на дейността. Последва и известно пререкание между министър председателя и еко министъра Емил Димитров - Ревизоро. Борисов нареди на Ревизоро да седне със зелените “на чай” и да им обясни необходимостта от полагането на чакъл в Националния парк. Няколко дни по-късно и Димитров посочи, че строги наказания ще има.


.

ФрогНюз припомня още, че проверка установи, че фирмата, спечелила проекта е “Юнайтед пропърти груп”. Тя печели проекта в началото на 2019 г. Собственик на дружеството е Христо Янков, показва справка в Търговския регистър. Според в. “Капитал” фирмата е свързана с бившия депутат от ДПС и лидер на ДРОМ Илия Илиев.




Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3175 |20.08.2021 Дете бере душа, след като погълнало магнити по идея на игра в TikTok . 22| 17017 |20.08.2021 Бабикян: Кой очаквате да влезе в следващия парламент? Пак същите герои . 5| 4292 |19.08.2021 След записа: Синдикатите в МВР искат анализ за състоянието на ведомството . 6| 4136 |18.08.2021 Обмислят нови мерки срещу COVID-19 от следващата седмица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads