Реклама / Ads
21| 6380 |24.10.2022 НОВИНИ

Случва се, оправда се Красовски, който искаше украинчетата да бъдат давени и изгаряни

.
Антон Красовски
Руският журналист Антон Красовски вече няма да води предавания по прокремълската телевизия RT. Това написа в „Телеграм“ шефката на телевизията Маргарита Симонян, считана за една от най-близките медийни съветници на Владимир Путин. Преди дни Красовски призова от екрана украински деца да бъдат изгаряни живи и давени в река.
 

Аргументът му бе, че те не признавали Русия за освободителка и искали да живеят в своята Украйна.

 

"Вероятно Антон ще обясни от каква временна лудост или болест е било причинено това и как си е изтървал езика", опитва се да го оправдае Симонян. "Трудно е да се повярва, че Красовски искрено вярва, че децата трябва да се давят." – допълва тя

Симонян обясни, че прекратява сътрудничеството с Красовски, защото нито тя, нито останалите в екипа могат да си позволят дори да си помислят, че някой от тях е способен да сподели подобна мисъл.

 

Близо час след решението на Симонян, Красовски отговори: „Слушайте, наистина ми е неловко, за това, че прекрачих границата. Случва се докато си в ефир нещо да те тласка и да не можеш да се спреш. Моля да ме извинят всички, които са се шокирали. Моля за извинение и Маргарита и останалите, на които думите ми са се сторили дивашки. Надявам се да ми простите“.

 

По-рано Украйна призова за забрана на RT по целия свят и обеща да съди Красовски за призив към геноцид.

 

RT и "Спутник" попаднаха под обхвата на европейските санкции срещу Русия седмица след началото на войната в Украйна. Самата Симонян яростен привърженик на инвазията и ракетните удари, независимо, че от тях загиват стотици мирни жители.

В предаване, излъчено миналата седмица, водещият на Антон Красовски заяви разпалено, че децата, които критикуват Русия, трябва бъдат хвърлени направо бързите води на реката. След това той допълни, че по принцип трябвало такива украинци да бъдат събирани в дървен склад, заключвани и подпалени, за да изгорят живи.

 

Любопитен епизод от поведението на Красовски и неговата остра критика срещу френския актьор Ален Делон, кото преди седмици направи интервю с украинския президент Володимир Зеленски. Тогава Антон Красовски обяви че Делон бил алчен човек, който искал да спечели пари чрез Зеленски и събитията в Украйна. Освен това упрекна световната филмова звезда, че е участвал във филми, в които героят му е бил завоевател. Не само, самият Делон докато служил в армията, участвал във военни действия в Индокитай. „На Делон не му разрешиха евтаназия в собствения му дом и той реши да се разходи до някое чуждо жилище…“, - написа тогава скандалният Красовски. По-добре щеше да е, да си удари инжекция…

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3859 |09.10.2022 Гешев се оправдава във "Факултета": Бумът на престъпността е резултат от действията на някои политици . 2| 2857 |04.10.2022 Вигенин: Да не товарим БСП с отговорност за всичко, случващо се в държавата. Кръчмарят в момента е ГЕРБ . 1| 2992 |02.10.2022 Тончо Краевски: Заплаха от ”Възраждане” може да е оправдание за евроатлантическа коалиция . 0| 2768 |02.10.2022 Росица Матева: Усилията, които ЦИК положи, се оправдаха

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads