Реклама / Ads
2| 2869 |04.10.2022 НОВИНИ

Вигенин: Да не товарим БСП с отговорност за всичко, случващо се в държавата. Кръчмарят в момента е ГЕРБ

.
Кристиан Вигенин Източник: стопкадър, Нова телевизия
Не трябва да товарим БСП с отговорност за всичко, случващо се в държавата. Победителят на изборите е друг и трябва да го оставим да си понесе отговорността. Да говорим за мандати е все едно „да си правим сметката без кръчмаря. Кръчмарят в момента е ГЕРБ. Това заяви пред Нова телевизия Кристиан Вигенин от БСП.
 

По думите му социалистите няма да участват в коалиция с ГЕРБ и ДПС. Той не изключи вариант за съставяне на кабинет с подкрепата на „Възраждане“. 

 

„Много врачуване чух през последните дни. Принципни решения и позиции не могат да се променят от днес за утре заради някаква политическа необходимост. Нека не товарим БСП с отговорност за всичко, случващо се в държавата. Година и половина проявихме огромни усилия да има правителство, да могат да си говорят политическите формации. Победителят сега е друг. Нека да го оставим да понесе тази отговорност. Да видим как ще я понесе и може да видим и правителство още с първия мандат. ГЕРБ мълчи. Нека да видим какво има да каже. Защото всичко, което си говорим е както се казва „малко сметка без кръчмаря“. Кръчмарят в момента е ГЕРБ“. подчерта Вигенин.

 

„Очевидно кабинетът няма да е с наша подкрепа. Нека да видим как ГЕРБ си представя бъдещото правителство. Не можем да гадаем и да врачуваме. Не може, без да знаем какво се обмисля за първия мандат, да говорим за третия“, обясни социалистът.

 

Той е на мнение, че е възможно да се разсъждава за някаква подкрепа от „Възраждане“: „Може да се разсъждава за някакви варианти за подкрепа, без участие. Но всичко на този етап са чисти спекулации“. 

 

Кристиан Вигенин коментира и възможността да се потърсят „отцепници“, които да подкрепят евентуален кабинет: „Да направим подобно нещо е все едно да се върнем към ситуацията от преди изборите. Мисля, че това не е сериозно. При нас това не е възможно. Няма представител на БСП, който да се върже на такъв сценарии. Вероятно това, което заявихме, и ще бъде потвърдено в събота, е че нямам как да бъдем в коалиция с ГЕРБ и ДПС, което означава и неподкрепа към това усилие, което може да направи ГЕРБ за съставяне на кабинет. А за втори и трети мандат – ще се съберем и ще обсъдим“.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 5238 |03.10.2022 Галин Стоев: ГЕРБ да се изправят пред пировата си победа и да поемат отговорност за последните 12 г. . 2| 11765 |30.09.2022 Лена Бориславова: Чувството не е на трепетно очакване, а на дълбока лична отговорност . 31| 65466 |30.09.2022 Октай пред Фрог: Търси ли някой отговорност за престъпленията на социологическите агенции? ПП ще е първа . 0| 2719 |07.09.2022 Евдокия Манева: Министерствата на земеделието и на екологията носят отговорност за наводненията

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads