Реклама / Ads
31| 65435 |30.09.2022 НОВИНИ

Октай пред Фрог: Търси ли някой отговорност за престъпленията на социологическите агенции? ПП ще е първа

.
Осман Октай
Вчера остро реагираха в една петричка медия, като казах, че социологическите агенции извършват престъпления с тези подвеждащи анализи. Това каза пред Фрог нюз бившият зам.-председател на ДПС Осман Октай.
 

Съжалявам, че ще го кажа, но миналата година и на изборите през юли и през ноември, даваха между 5-10 процента преднина на ГЕРБ. Това се отнася за всички социологически агенции, без изключение. Тогава в медиите публично опровергах техните резултати и казах, че първо ИТН ще е победител , а след това ПП. 


От тогава досега не чух те да се извинят на избирателите, че са ги подвели  и са дали неверни резултати.  И сега се питам - кой  лицензира тези социологически агенции?!   Някой търси ли им отговорност за изборните престъпления, които правят? Дори нямат достойнство да излязат и да се извинят, когато не са познали резултатите. Или тези агенции единствено биват използвани в една или друга посока да участват в предизборната кампания с манипулативни данни! 


Сега на тези избори, в началото бяха колебливи заради манипулациите от миналата година. Днес виждам една съгласувана атака, как дават близо 10 процента преднина на ГЕРБ. Като човек, който е правил много избори, си правя следният извод  - самият факт, че дават едни и същи резултати в полза на задкулисните политически формации, показва, че те са координирани помежду си и са напълно манипулативни. 

 

Не зная и нямам информация в нито една европейска държава дали социологическите агенции могат да излизат с данни ден преди изборите. Доколкото ми е известно дори в някои държави нямат право да излизат с проучвания. Или проучванията им трябва да излизат 10-15 дни преди датата на изборите. 

 

Ако днес бяха посочили не ГЕРБ, а ПП за водач, представете си какъв вой щеше да има срещу тези данни. Защото ПП не е формация, която обслужва задкулисието. Това означава, че нашите агенции са подвластни на задкулисието, което обслужва ГЕРБ и ДПС. 


И забележете, някои от агенциите си оставят вратичка, като казват, че тези резултати могат да бъдат променени, защото има 15-20 процента избиратели, които се колебаят дали да гласуват за ПП и могат да изравнят резултати и да изпреварят ГЕРБ. 


Моят опит, анализирайки изборната ситуация, показва, че ПП ще е първа политическа сила и ще има 5-10 мандата повече, отколкото ГЕРБ.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 2871 |30.09.2022 Иранка отряза косите си пред посолството на ислямската република в София . 1| 2839 |30.09.2022 3.6 млн. лв. струва предизборната кампания на политиците . 4| 4152 |30.09.2022 ”Галъп”: Осем партии влизат в парламента, ГЕРБ води пред ПП с близо 9 % . 14| 15190 |29.09.2022 Илиян Василев: Представете си Бойко на дебат!? Край на вица

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads