Реклама / Ads
0| 8292 |25.04.2022 НОВИНИ

Службите в Кремъл задържали неонацисти. Искали да убият Соловьов, пишат от ТАСС

.
Федералната служба за сигурност в Русия задържала група неонацисти, които подготвяли убийството на руския журналист Владимир Соловьов, съобщиха от държавната информационна агенция ТАСС. Според информацията те са направили пълни самопризнания, а поръчката за покушението срещу руския държавник дошла от Служба за сигурност на Украйна.
 

"Федералната служба за сигурност, съвместно със Следствения комитет на Руската федерация, задържа група членове на забранената в Русия неонацистка терористична организация "Националсоциализъм/Бяла власт" - руски граждани, които са планирали по указание на Службата за сигурност на Украйна убийството на обществена личност, известния журналист Владимир Соловьов. Членовете на престъпната група дават самопризнания за подготовката на убийството на В. Соловьов, след което са планирали да се укрият в чужбина“, става ясно от съобщението на руската служба.

 

При претърсвания по адресите на задържаните са открити самоделно взривно устройство, осем самоделни запалителни устройства, подобни на коктейли Молотов, шест пистолета ПМ, отрязана ловна пушка, граната РГД-5, повече от хиляда патрона с различен калибър, наркотично вещество. Открити са още фалшиви украински паспорти със снимки на членове на групата, националистическа литература и принадлежности.

 

Кой е Владимир Соловьов? 

 

Владимир Соловьов е един от приближените до Кремъл журналисти. Води предаването “Москва. Кремъл. Путин” в държавната телевизия “Первый канал”, в което около час журналистът разказва за свършеното от Путин и администрацията му през последната седмица. 

 

В предаването гости са личности, свързани с властта - говорителят на Кремъл Дмитрий Песков, депутати от Държавната дума. Според анализатори по този начин се прави опит да се повиши рейтинга на Владимир Путин.

 

Кариерният възход на Соловьов се свързва с “Газпром”. През 1998 г. продава технологичния бизнес, който започва малко по-рано и си купува дялове в руския газов гигант, а същата година основателите на радиостанцията Silver Rain Наталия Синдеева и Дмитрий Савицки го канят като сътрудник в радиото заради доброто владеене на английски език и започва работа в ефира като експерт. От 10 юли 1998 г. до 29 юли 2010 г. води сутрешното предаване в радиото. 

 

През 2015 г. взема дълго интервю с Путин, използвано в документалния филм "Президент". След началото на войната в Сирия през есента на 2015 г. Соловьов е единственият журналист, на когото Путин дава интервю по онова време.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4030 |25.04.2022 Кремъл дава на цивилните да напуснат “Азовстал” . 0| 4701 |25.04.2022 Пропагандната машина на Кремъл: ТАСС, “мирния живот в Мариупол” и провокациите срещу руската армия . 0| 3432 |22.04.2022 Песков: Кремъл не коментира въпроси за специалната военна операция на Русия . 0| 5728 |21.04.2022 Бивш служител на ДАНС: По времето на Борисов службите бяха поръчкови, вземаха се бизнеси на олигарси

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads