Реклама / Ads
14| 3977 |11.12.2021 НОВИНИ

Служебният военен министър ще е новият ни посланик в САЩ

.
Георги Панайотов Източник: БГНЕС
Служебният военен министър Георги Панайотов става новият български посланик в САЩ. Това става ясно от Информационната система за правна информация на Министерски Съвет, където решението на служебното правителство е под номер 878, съобщава вестник ”Сега”.
 

Предложението на служебния кабинет до президента, с което се иска той да назначи Панайотов за извънреден и пълномощен посланик на България в САЩ, вероятно е взето на подпис, защото носи дата 10 декември, петък, когато не е известно да е имало заседание на правителството.

 

Със същото решение се предлага освобождаване на досегашния български посланик в САЩ Тихомир Стойчев.

 
Със сигурност решението е съгласувано с президента и освобождаването, и назначаването ще станат факт. Не става ясно обаче защо е трябвало да бъде взето от служебното правителство, на което самият Панайотов е член, а не от редовното, което ще бъде факт в понеделник, пише още  "Сега".

 

Според официалната биография на Панайотов, той е завършил със златен медал Немска езикова гимназия в гр. Бургас и е магистър по политология от МГИМО, Москва. Описан е като дипломат от кариерата с 25-годишен професионален опит в областта на политиката за сигурност, на многостранна, двустранна и регионална дипломация, права на човека и развитие.

 

Бил е постоянен представител на България към ООН в Ню Йорк, заместник-ръководител на посолствата на България в САЩ и в Афганистан, дипломат в политическа служба в посолството в Албания, началник на отдел НАТО в дирекция “Политика за сигурност” на МВнР, посланик за специални поръчения по сигурността в Черно море, референт за регионално сътрудничество и за Албания в дирекция “Югоизточна Европа”.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5902 |11.12.2021 Пенсионерите от догодина няма да взимат по-малки пенсии, увери бъдещият социален министър . 5| 3009 |11.12.2021 Сандов: Прозрачността е едно от първите неща, с които ще се захвана като министър . 15| 9860 |11.12.2021 Бимбалов за проектокабинета: Министър на икономиката е партиен лидер, чието място е в архивите . 8| 4924 |11.12.2021 Министър Минеков: Държавата трябва да си търси борчовете. МК е червиво от корупция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads