Реклама / Ads
7| 4500 |17.04.2020 НОВИНИ

Смъртните случаи в Ухан са с 50% повече от обявените досега

.
Смъртните случаи в Ухан - градът-епицентър на пандемията, се оказаха с 50% повече от обявените досега, съобщи БНТ.
 

Китайските власти признаха, че загиналите са много повече и обясниха промяната в бройката със забавяне на данни от някои болници или погрешно подадена информация.

Досега обявените смъртни случаи бяха с 1290 по-малко. Така броят на жертвите в Китай се увеличи до 4632. През последните седмици имаше международен натиск срещу Китай, че укрива реалните данни за жертвите на COVID-19. Китай категорично отрича твърденията.

 

Почти 10 дни Ухан живее извън блокадата на COVID-19. Градът ликува, но и скърби. След карантината настъпи времето за траур и погребения.

Почти два месеца и половина хората от селището-епицентър на вируса не можеха да погребат близките си. Оказа се, обаче, че жертвите са много повече, отколкото досега се твърдеше.

 

Чжао Лиян, говорител на Външното министерство на Китай съобщи: "Имаше забавени доклади, пропуснати доклади, както и фалшиви доклади. Но никога не е имало прикриване и ние не бихме допуснали да има"

.
Властите обясниха, че в списъка са включени хора, които са живеели сами и за смъртта им никой не е информирал по време на карантината, както и пациенти със съпътстващи заболявания, за които първоначално се е предполагало, че не са починали от COVID-19.

В отговор или не - нова статистика се появи след серия от въпроси на световната сцена. „Очевидно в Китай са станали неща, за които не знаем", заяви за Файненшъл таймс френският президент.

 

Великобритания предупреди, че Китай, ще трябва да отговаря на „тежки въпроси за появата на вируса и защо той не е бил спрян по-рано". Вашингтон пък обвини Пекин, че е прикрил колко сериозен и опасен е вирусът.

Чжао Лиян, говорител на Външното министерство на Китай уточни:  "Всички те клеветят Китай и скалъпват истории за Китай".  Китай осъмна с още една тревожна новина. Оказа се, че COVID-19 е свил икономиката на страната с рекордните 6,8%, което е най-високият спад от десетилетия.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 4070 |16.04.2020 800 са потвърдените случаи на COVID-19 у нас, почина 64-годишен мъж . 4| 4615 |16.04.2020 ”Фокс нюз”: Първият пациент с COVID-19 е работил в лабораторията по вирусология в Ухан . 17| 4990 |15.04.2020 Асошиейтед прес: Комунистическото мълчание превърна Ухан във втори Чернобил . 4| 4681 |15.04.2020 Случаите на COVID-19 в България вече са 735

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads