Реклама / Ads
1| 2631 |18.11.2023 НОВИНИ

Снегът пак ни изненада! Закъсали тирове блокираха Беклемето

.
Източник: личен архив
Първото сериозно застудяване за тази зима е факт и както винаги въпреки предупрежденията на синоптиците отново има "изненадани" и неподготвени за условията. Шофьори съобщават за закъсали 4-5 тира в района около Арката на Беклемето и преминаването на коли измежду тях вече ще е трудно.
 

Някои от преминаващите са подали сигнал на тел. 112 и предупреждават всички, на които им се налага да пътуват:

"Не предприемайте пътуване в района в близкото време. Снегоринът вече пътува натам."

 

От пресцентъра на Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ) съобщавата, че днес от 08:00 ч. до 11:00 ч. в посока Варна, както и утре – неделя, от 14:00 ч. до 20:00 ч., в посока София, се ограничава движението на товарни автомобили над 12 т от 30 км до 47 км на автомагистрала „Хемус".

 

Тежкотоварният трафик ще се пренасочва по обходен маршрут от пътна връзка „Витинска река" при 30 км на магистрала „Хемус" по пътя София – Ботевград и път II-17 до пътен възел „Ботевград" и отново се включва на магистралата. Ограничението се налага за оптимизиране на трафика по автомагистрала „Хемус" в района на тунел „Топли дол" през почивните дни, когато много хора пътуват.

 

АПИ апелира шофьорите да спазват правилата за движение, да карат внимателно, спазвайки дистанция и със съобразена скорост, да не предприемат рискови изпреварвания, с които застрашават безопасността на всички останали пътуващи. Да не се използват аварийните ленти по автомагистралите за по-бързо придвижване при натоварен трафик, защото по този начин се възпрепятства преминаването на превозните средства със специален режим на движение в случай на инцидент, посочват от АПИ.

 

Основният ремонт на тръбите в посока Варна на тунелите „Топли дол“ и „Правешки ханове“ на автомагистрала „Хемус“ започна на 8 ноември. При изпълнението на строителните дейности движението ще се осъществява двупосочно в тръбите за София на двата тунела. Планира се ремонтът да продължи до юли догодина, когато ще се възстанови движението през тях и ще започне обновяването на тръбите в посока София.

 

От пътната агенция предупредиха още шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия поради прогнозата за лоши метеорологични условия през почивните дни.

 

Жълт и оранжев код за силен вятър е в сила за днес за цялата страна.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3010 |18.11.2023 ГЕРБ дават отбой, няма да отидат на среща при Терзиев . 1| 2500 |18.11.2023 COVID-19: 197 са новите случаи у нас, 49 са постъпили в болница . 4| 2625 |18.11.2023 „Лукойл“: Има риск от спиране на производството при липсата на възможност за износ на петрола . 87| 14327 |18.11.2023 Време е да назовем реалностите: Хамас и Москва са терористи, Израел и Украйна - жертви. Уроците на Фалачи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads