Реклама / Ads
6| 6712 |27.01.2012 НОВИНИ

Снегът скова цяла България

.
В Западната България снегът спря да вали. Продължават обилните снеговалежи в Североизточна България. Вятър духа в областите Плевен, Сливен, Кюстендил, Силистра, Перник, Варна, Стара Загора и Бургас.
 

 

В сила е код “червено”, наложен вчера от министър Павлова, който забранява  движението на тежкотоварни автомобили с тегло и маса над 10 тона по републиканската мрежа в страната, съобщиха от агенция "Пътна инфраструктура". Ограничението ще е в сила до подобряване на атмосферните условия.

През прохода "Шипка", "Петрохан", "Превала", "Рожен", "Предела", "Печинско", "Ришки" и "Вратник" е задължително движението с вериги и без ремаркета и полуремаркета. През проходите "Котленски" и прохода на Републиката товарните автомобили трябва да са без ремаркета и полуремаркета и с вериги.

Заснежени и обработени са пътните настилки на магистралите "Тракия", "Марица", "Люлин" и "Хемус", като е затворен за движение участъкът от Шумен до Варна по "Хемус", добавя БТА.

Поради снегонавявания са затворени за движение пътищата Баирбаши - Кичево, Баирбаши - Ветрино, Варна - Добрич, Варна - Девня, Девня - Дъбравино, Старо Оряхово - Обзор. В Добричко връзката със Силистра и Русе ще е през селата Алеково и Алфатар, като е забранено движението на всички автомобили в областта. Зарадиобилен сняг са затворени пътищата Казачево - Дебнево - Велчево, Шипково - Рибарица, Брезник - Божурище, Брезник - Сливница, Любеново - Никопол, Гривица - Згалево, връх Шипка - връх Бузлуджа, гр. Шипка - Шейново, Стара Загора - Нова Загора, Мъглиж - Гурково, Шумен - Варна, Златна нива - Войвода, Петолъчката-Бургас. Временно затворен за движение е пътят Велико Търново - Свищов, както и пътищата Церова вода - Раковица, Валичево - Горна Козница - Бобовдол.

По пътищата Якоруда - Разлог, Благоевград-Станке Лисичково, Гоце Делчев - Петрич, Габрово - Узана, Кюстендил - Дупница - Клисура се изисква всички автомобили да са с вериги.

В Кърджалийско всички товарни коли трябва да са с вериги, а леките автомобили трябва да са с вериги по пътищата в общините Крумовград, Момчилград, Кирково, Джебел и Кърджали - Мост - Хасково. С вериги трябва да са товарните коли и в област Ловеч. И леките автомобили трябва да са с вериги по пътищата Батак - Доспат; Велинград - Сърница - Бърдуче, Белово - Юндола, Ракитово - Цигов Чарк - Превала, Велинград - Юндола - гара Аврамово.

Затворен за всички МПС е пътят Перник - Кюстендил, в участъка Извор-Драгомирово. В Плевенско товарните автомобили трябва да са с вериги, както и по пътищата Садово-граница с Хасковска област. По пътищата Гълъбово - Бяла Черква, Асеновград-Садово, Асеновград-Поповци, Асеновград - Първомай и Поройна - Леново всички коли трябва да са с вериги.

В Разградско и по пътя Стара река - Сливен всички коли трябва да са с вериги, а товарните - по пътищата Петолъчката - Котел - Омуртаг. В Смолянско, Самоковско и Търговишко е задължително движението с вериги на всички МПС.

По пътя Стара Загора - Раднево има заледени участъци заради прелял канал. Забранено е движението на товарни автомобили по пътищата Радко Димитриево - Друмево и Варна - Русе в Шуменско. Товарните автомобили да са с вериги и без ремаркета и полуремаркета по пътищата Тополовград - Звездата, Хасково - Кърджали и Харманли - Хасково - Пловдив. В Шуменско всички коли трябва да са с вериги.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 104| 8929 |24.01.2012 Комунистите в България: Никога срещу Русия! . 65| 6054 |23.01.2012 Дядо Кирил: Служил съм на България, не дължа извинения . 80| 5942 |22.01.2012 Р. Плевнелиев вече на Дондуков 2: Ще работя за България, независимо кой е на власт! . 5| 8942 |19.01.2012 “Енерго-Про” е новият собственик на "Е.ОН България"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads