Реклама / Ads
7| 4595 |08.08.2019 НОВИНИ

Собственикът на „Тад-Груп“ остава в ареста

.
Адв. Ина Лулчева, защитник на Иван Тодоров
Няма никакви доказателства, че собственикът на „Тад-Груп“ Иван Тодоров е извършил подбудителство във връзка с изтичането на данни от НАП. Държавните институции трябва да се грижат за авторитета си и да пазят данните си. Всеки гражданин има интерес да оспорва авторитета на държавните институции, за да ги стимулират да се развиват.
 

Това заяви адвокат Ина Лулчева пред журналисти след приключването на заседанието за мярката за неотклонение на собственикът на "Тад-Груп" Иван Тодоров.

 

Апелативният специализиран съд остави в ареста собственика на „ТАД Груп” Иван Тодоров. Той е опасен за обществото, посочи съдът.

 

След масираната атака тази седмица, очаквахме такъв обрат, без да считаме, че това е законосъобразно. Продължаваме да твърдим, че доказателства за подбудителство от страна на Тодоров няма.  Съдът приема за доказана някаква незаконна практика. Касае се за показания на някакви служители, които коментират кое е правилно и кое не, каза адвокат Лулчева.

 

Мисля, че всички, които бяха в залата, чуха че като собственик той трябвало да вижда на камерите какво става, но нито една дума не се спомена, че той е накарал Кристиян Бойков да извърши това копиране и разпространение. Считам, че това е едно удовлетворяване на общественото напрежение по случая. Има и позоваване на доказателства, които се тълкуват неправилно, посочи адвокат Лулчева.

 

Държавните институции не могат да разчитат на това гражданите да не се съмняват в авторитета им.

 

В тези четири тома няма абсолютно нищо, освен разпити на собственици на различни компании, които казват, че нямат договори с "Тад-Груп", а също така и че не са им хаквани сайтовете и нямат никакви претенции.

 

Кристиян Бойков беше по собствено желание в залата, защото искаше да даде обяснения пред съда и да каже, че Тодоров по никакъв начин не е искал от него това в което го обвиняват.

 

Според мен съдът, който се интересува от истината не следва да отказва да приеме доказателства още повече обяснения на обвиняем. Не мога да си обясня, защо не беше допуснато даване на устни обяснения на Бойков, а бяха приети писмени доказателства, представени от прокуратурата, каза още Лулчева.

 

Съдът се позова на снимки, в които се виждат други лица, но на тях не присъства Иван Тодоров, каза другият адвокат на Тодоров.

 

Според магистратите с действията си Тодоров уронва авторитета на държавните институции. Съдът оцени всички доказателства по делото в тяхната съвкупност и счете, че обвиняемият е обществено опасна личност и е извършител на престъплението, в което е обвинен, заяви пред журналисти след обявяване на решението на съда прокурор Даниела Ангелова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5297 |07.08.2019 Манолова: Щом у нас омбудсманът е атакуван, сплашван, дискредитиран, какво остава за гражданите? . 2| 4631 |02.08.2019 Наредбата за касовите апарати остава в сила . 2| 4010 |29.07.2019 Очаква се собственикът на ”ТАД Груп” да се завърне в България . 1| 4519 |29.07.2019 Собственикът на фирмата на Кристиян се прибира в България

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads