Реклама / Ads

0| 2335 |19.04.2022 НОВИНИ

„Софийска вода“ въведе още един начин за директно плащане на задълженията

.
„Софийска вода“, част от Веолия, вече предлага на своите потребители най-новия и модерен начин за плащане на сметки директно през клиентския им профил. Услугата по иницииране на плащане чрез т.нар. „отворено банкиране“ е най-бързият, лесен и сигурен начин за плащането на битовата сметка на пазара, съответстващ на най-новите световни стандарти за дигитално обслужване на клиенти.

За потребителите това означава, че могат да плащат сметките си за вода още по-лесно и бързо. IRIS Pay by Click позволява на клиентите да изберат от коя банкова сметка искат да наредят плащането за сметката си за вода, директно през личния си профил в уебсайта без да въвеждат банкови детайли. Т.е. плащането на сметката за вода става от избрана сметка на клиента към сметката на „Софийска вода“, но за разлика от конвенционалния банков превод, тук става буквално с две-три кликвания, в рамките на секунди. Тази опция не изисква нито предварителна заявка на услугата, нито допълнително заплащане или регистрация. Единственото условие е потребителят да има активно онлайн банкиране.

 

С интегрирането на IRIS Pay by click „Софийска вода“ е първата компания за комунални услуги в Югоизточна Европа, която реализира решение за иницииране на плащане от търговеца, базирано на ревизираната европейска Директива за платежни услуги (PSD2), в сила от 13 януари 2018 г. 

 

Опцията IRIS Pay by click вече е достъпна в личните профили на потребителите, а до дни се очаква да е налична и в мобилното приложение „Моята вода“ за iOS и Android. „Софийска вода“, част от Веолия, планира да надгради тази услуга като направи възможно плащането на сметката директно през получената електронна фактура за вода.    

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 0| 2307 |18.04.2022 "Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в някои части на столицата . 0| 2402 |17.04.2022 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Младост“ и гр. Нови Искър . 0| 2301 |13.04.2022 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от ж.к. „Белите брези“ и ж.к. „Красно село“ . 0| 2320 |13.04.2022 „Софийска вода“ временно ще прекъсне водоснабдяването в част от с. Локорско и ж.к. „Връбница 1“
Реклама / Ads
БЛОГОВЕ