Реклама / Ads
9| 5647 |18.02.2021 НОВИНИ

Из социалните мрежи: „Лъвов мост“ се пука заради изригването на Етна

.
Източник: БГНЕС
Асфалтът на известното столично кръстовище ”Лъвов мост” се напука. На места пукнатините са дълбоки, на места двойно, пукнатините са на четири места, на които кръговото на ”Лъвов мост” се свързва с бул. ”Сливница”, пише БГНЕС. Кметът на София Йорданка Фандъкова вече била наредила проверка.
 

Новите пукнатини на "Лъвов мост" предизвикаха шеги на граждани в социалните мрежи:

 

"Само 3 седмици, след като третият лъч на метрото се счупи по вина на Перловската река, днес Лъвов мост се счупи по вина на стоящите на него лъвове".

 

"Перловската река е виновна, разруши тунелите на метрото. А Владайската видя от нея и взе, че напука асфалта на Лъвов мост! Горката София, не случи на река!... Ни на Владайска, ни на Перловска!....Лоши реки, като морета са".

 

"Кръгов мост, пардон, Лъвов мост, и той се напука. Този уникален принос към световното архитектектурно богатство - кръгово движение със светофари, а по средата мост..."

 

"Готови за ремонт на ремонта".

 

"Това е заради изригването на Етна. Имаше едно земетресение и във Фукушима тези дни".

 

"Дано орлите отлетят, преди да е станало късно...", пишат потребители в социални мрежи.

 

Кръговото кръстовище и мостът бяха ремонтирани основно през 2014 г. С реконструкцията на кръстовището бе изградена и нова инженерна инфраструктура: подменен е водопровод, който е бил изграден през 1934 г. Изградени са нови канализационни колектори, реконструиран е дубльорът на Левия Владайски колектор. Превключени са съществуващите сградни отклонения и улични канали към новия колектор. Реконструирани са и топлопровод, електропреносна мрежа, улично осветление.

 

Консервирани и реставрирани са фигурите на четирите лъва. Оформено бе ново озеленяване и парково пространство, в което са експонирани намерените при реконструкцията археологически структури.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 40| 5320 |01.02.2021 Путин посегна на социалните мрежи. Русия прие рестриктивен закон . 54| 11270 |25.01.2021 Борисов - с над 70% фалшиви последователи в социалните мрежи . 17| 5377 |18.01.2021 Кузман Илиев: Ако държавата се намеси с репресивния си апарат в социалните мрежи, става страшно . 32| 8888 |12.01.2021 Социалните мрежи ”завряха” след срещите на Радев с ГЕРБ и Марешки

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads