Реклама / Ads
3| 5093 |11.01.2024 НОВИНИ

Социологът Първан Симеонов: Няма да се прочете добре, ако ген. Атанасов стане шеф на парламента

.
Първан Симеонов
Управляващите започват да свикват с този пазарлък. Ако не се спънат тук или на евроизборите, може да имат късмет за години напред. Размечтаха се за пълен мандат и ми се струва, че това е новият вятър, който духа при тях. Това заяви политологът Първан Симеонов по Нова нюз.
 

Управляващите започват да свикват с този пазарлък. Ако не се спънат тук или на евроизборите, може да имат късмет за години напред. Размечтаха се за пълен мандат и ми се струва, че това е новият вятър, който духа при тях. Това заяви политологът Първан Симеонов  по Нова нюз.

 

По думите му управляващите може да се срутят "със същия успех" от собствената си тежест.

 

Калкулирахме колко министри са споменавани като вариант за смяна. Те са не по-малко от 10. Това е страшно много. Управляващите избират регулаторите, решават и кой да е евродепутат. Тези теми се сместват. Трябва да се намира място за много хора. Те лека по лека намират ваксата във взаимното договаряне – аз на теб, ти на мен, посочи Симеонов.

 

Според него Мария Габриел ще има думата за избор на министри. "Това правителство е избрано като вид служебно, което да свърши трудна, непопулярна работа – малко да закара България на запад. Няма как такова правителство да е популярно и винаги ще изглежда грозновато. Те никога не трябва да забравят основната си цел – да свършат тежката работа. Започнаха с Конституцията. Съдебната реформа на запад се разказва като постоянен тормоз върху прокуратурата. Това правителство като върши черната работа не бива да очаква отзивчивост от обществото", добави още политологът.

 

Той определи като чисто партийни номинираните за конституционни съдии. "ПП-ДБ е по-скоро експертна кандидатура. ГЕРБ и "Възраждане" издигнаха партийна. Това няма да се прочете добре", споделя още той.

 

Според Симеонов няма да се прочете добре и ако ген. Атанас Атанасов стане председател на НС.

 

"ДПС трябва да намерят баланс между внимателната власт и важната власт. Постове в регулаторите могат да се окажат добър вариант. Това не е власт, това е влияние. Най-важното при ГЕРБ и ДПС е да не изпъкват много, ПП-ДБ са тези които изпъкват и те обират негативите", каза още Първан Симеонов.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 4665 |11.01.2024 Нинова още смята, че Шенген по въздух и вода е унижение за България . 14| 5746 |11.01.2024 Експертът Иван Анчев пред Кулезич: В системата на МВР и сигурността е пълно с путинисти . 2| 4642 |11.01.2024 Еднократните помощи за раждане на дете се увеличават с 50% . 3| 4632 |11.01.2024 Министър Славов иска изравняване на заплатите в сектор “Сигурност"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads