Реклама / Ads
7| 4546 |07.04.2020 НОВИНИ

”Спаси София”: Членовете на Демократична България настояваха Борис Бонев да не бъде част от председателския съвет

.
Борис Бонев
След решение на политическите партии, независимият общински съветник Борис Бонев беше отстранен от Председателския съвет на Столичния общинския съвет - консултативният орган, в който участват представители на всички политически сили и който определя дневния ред и приоритетите на Съвета. Това се казва в позиция на ”Спаси София”. В нея от организацията допълват още:
 

"Спаси София приема отказа на политическите сили в СОС, Борис Бонев - единственият независим и граждански общински съветник, да продължи да участва в председателския съвет, като ясен знак, че партиите на властта имат желание да диктуват дневния ред зад гърба на обществото. Сигурни сме, че присъствието на Борис Бонев в СОС дразни партиите и ако имаха възможност сигурно щяха да го изхвърлят и оттам, но ние като представители на гражданския сектор ще продължим да проверяваме, предлагаме и работим в полза на софиянци.

 

За нас бе неприятна изненада поведението на партиите от Демократична България, които предпочетоха да работят с ГЕРБ, което вече се е случвало, но и с БСП, ВМРО и Атака. Именно членовете на Демократична България настояваха Борис Бонев да не бъде част от председателския съвет, с което управляващите охотно се съгласиха. Вярваме, че политическото двуличие вече е омръзнало на гражданите и те ще се ориентират по фактите и действията, а не по манипулации и празни приказки. Това поведение се оказа пагубно и в предизборната надпревара, а днес отново ще затрудни представителството на свободните, демократично мислещи хора в столицата на България.

 

Спаси София е открита и толерантна организация, която не се занимава с котерийни интереси и ще се съсредоточи върху това, което винаги е можела най-добре. Ще продължим да защитаваме интересите на града и софиянци, да предлагаме решения и проекти за неговото развитие, така както го правим от 10 години. Защото за нас София не е стълба за политическа кариера, а кауза в сърцата ни", допълват още от организацията.

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 5088 |13.03.2020 ”Спаси София”: Ремонтът на ул. ”Граф Игнатиев” се оказа без Акт 16 . 4| 4296 |12.02.2020 ”Топлофикация София”: Няма да има шоково поскъпване на парното . 9| 5969 |06.01.2020 ”Спаси София”: Булевард ”Витоша” е срам за европейска София . 7| 5730 |13.12.2019 ”Спаси София”:ГЕРБ слага провалили се районни кметове за шефове на общински фирми

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads